Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про геральдику (Крохмаль) 21.09.12.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
43.02 Кб
Скачать

2.6.Виключні права на використання Герба та Прапора має сільська рада.

2.7.Контроль за додержанням порядку використання символіки села ..... Встановленого цим Положенням, здійснюється головою сільської ради.

- За основу логотипу взятий білий ТРИЛИСНИК – символ трійці, що означає триєдність, поєднання одного в трьох та трьох в одному. В логотипі Держтехногенбезпеки цей символ означає поєднання 3-х основних цілей, покладених на службу: ПОПЕРЕДЖЕННЯ, ЗАХИСТ, БЕЗПЕКА (В.М. Рошаль, «Енциклопедія символів», 2005, ст. 297).

КОЛО, яке об’єднує білий трилисник та логотип вцілому – означає єдність, досконалість, сукупність; коло – це символ повноти та універсальності. СИНІЙ КОЛІР символізує доброту, вірність, довіру, постійність, розвиток, рух вперед, бездоганність, вічність. В геральдиці означає честність, добру славу і вірність. В логотипі Головного управління Держтехногенбезпеки у м. Києві коло означає об’єднання для реалізації основних цілей, вдосконалення захисту і безпеки, виконання своїх обов’язків бездоганно, чесно, рухаючись вперед.

- В центрі трилисника утворюється ЩИТ, що символізує захист; на білому щиті зображено символ держави (як захист держави або міста); БІЛИЙ КОЛІР – символ чистоти, честі, незаплямованості репутації, доброчесності; з білим кольором пов’язана уява про загальноприйняте, законне, істинне.

- В логотипі Держтехногенбезпеки використано 3-и геральдичних кольора: СИНІЙ іЖОВТИЙ (кольори державного прапора) та БІЛИЙ. Яскраво ЖОВТИЙ колір означає попередження.

- навколо хреста зображений ВІНОК з ЛІЛІЯМИ – головний квітковий символ в геральдиці, що означає правильність, законність, справедливість, розвиток, досконалість. А.Б. Лакієр в своїй книзі «Російська Геральдика» 1855 року описує «…ті, що застосовують лілії в гербах своїх, мають бути добрими, справедливими і чесними»; існує версія про походження даного символу в геральдиці від образу бджоли, як символу ладу, організованості, трудолюбивості (А.Б. Лакієр, «Русская Геральдика», 1855, §23, В.М. Рошаль, «Енциклопедія символів», 2005, ст. 297, 763-765, Раут: Ист. сб. в пользу Александрин. дет. приюта. М., 1854. Кн. 3).

- найменування ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖТЕХНОГЕНБЕЗПЕЗПЕКИ У М. КИЄВІ написано сучасним шрифтом, девіз ПОПЕРЕДЖЕННЯ, ЗАХИСТ, БЕЗПЕКА– старослов’янським, що означає минулий та теперішній час, використання досвіду минулих років на практиці сьогодення та його вдосконалення.

- основні напрямки роботи (ПОЖЕЖНА та ТЕХНОГЕННА БЕЗПЕКА) зображені наАНДРІЇВСЬКІЙ СТРІЧЦІ блакитного кольору, яка в геральдиці використовується для ГЕРБІВ СТОЛИЦЬ; стрічка робить логотип стійким, фіксує його в потрібному положенні (оскільки коло саме по собі не стійка фігура), що символізує стійкість та стабільність Головного управління Держтехногенбезпеки у місті Києві.

- в верхній частині вінка з ліліями зображено образ ДІВИ МАРІЇ, яка знаходиться під захистом АРХАНГЕЛА ГАВРИЇЛА (православна символіка Благовіщення) використані як символ зародження нової структури (Держтехногенбезпеки), метою якої є ЗАХИСТ, БЕЗПЕКА, а також в якості стародавньої символіки Київської Русі. Згадки та значення образів в історичних літописах допоможуть новоствореній структурі процвітати та розвиватись з Божою допомогою (Іпатьєвський літопис 1037р, «Библиотека литературы Древней Руси» Митрополит Ілларіон, том 10 «Православної енциклопедії»).