Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekg_aritmii_ukr.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
110.59 Кб
Скачать

5. Методика організації навчального процесу на практичному занятті.

5.1. Підготовчий етап.

Розкрити значення теми заняття для подальшого вивчення дисципліни і професійної діяльності лікаря з метою формування мотивації для цілеспрямованої навчальної діяльності. Ознайомити студентів з конкретними цілями та планом заняття.

ЕКГ є провідним і невід'ємним методом клінічного обстеження хворих на будь яку патологію. Оволодіння методикою реєстрації і розшифровки ЕКГ є важливим завданням студента - медика, оскільки розуміння причин виникнення, симптоматології, вміння визначити провідні ЕКГ- синдроми дозволять в майбутньому вчасно і точно формулювати клінічний діагноз та надати цілеспрямовану допомогу кардіологічним хворим як в амбулаторних умовах, так і в терапевтичному стаціонарі, відділенні інтенсивної терапії.

Провести стандартизований контроль початкового рівня підготовки студентів.

5.2. Основний етап.

5.2.1. Дати визначення і вказати причини розвитку синусової тахікардії, брадикардії, аритмії. Визначити клінічні ознаки та ЕКГ критерії даних порушень ритму.

  1. Дати визначення і вказати причини розвитку шлуночкової та надшлуночкової екстрасистолії. Визначити клінічні ознаки та ЕКГ критерії даних порушень ритму.

  2. Дати визначення і вказати причини розвитку пароксизмальних (шлуночкової та надшлуночкової) тахікардій. Визначити клінічні ознаки та ЕКГ критерії даних порушень ритму.

  1. Дати визначення і вказати причини розвитку фібриляції передсердь та шлуночків. Визначити клінічні ознаки та ЕКГ критерії даних порушень ритму.

  2. Розшифрувати по 3 архівних ЕКГ з даними порушеннями ритму

  3. Опитати та клінічно обстежити пацієнта з порушення ритму, оцінити зміни на ЕКГ пацієнта

5.3. Заключний етап.

Оцінка поточної діяльності кожного студента упродовж заняття та стандартизованого кінцевого контролю. Проводиться аналіз успішності студентів, оголошується оцінка діяльності кожного студента і виставляється у журнал обліку відвідувань і успішності студентів. Староста групи одночасно заносить оцінки у відомість обліку успішності і відвідування занять студентами, викладач завіряє їх своїм підписом.

Коротка інформація студентів про тему наступного заняття і методичні прийоми щодо підготовки до нього.

6. Додатки. Засоби контролю: тестові завдання, ситуаційні завдання, архівні ЕКГ, контрольні питання, практичні завдання.

7. Рекомендована література.

  1. Шкляр Б.С. Диагностика внутренних болезней. Киев. Госмед. Издательство УССР. 1949.

  2. Василенко В.К., Гребенев А.Л. Пропедевтика внутренних болезней.: Москва "Медицина" 1983.

  3. Єпішин А.В. Пропедевтика внутрішніх хвороб з доглядом за терапевтичними хворими.: Тернопіль "Укрмедкнига". 2001.

4. Милькаманович В.К. Методическое обследование, симптоми и симптомокомплексьі в клинике внутренних болезней.: Минск. "Полифакт- альфа" 1995.

  1. Г.Е. Ройтенберг А.В. Струтьшский . "Внутренние болезни - сердечно-сосудистая система". М. Москва. 2006.

  2. Децик Ю.І. Пропедевтика внутрішніх хвороб. Київ."Здоров,я" 1998.

Асистент Пентюк Н.О.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]