Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ-КР-ФИНАНСИ_2_2012.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.27 Mб
Скачать

3. Вибір теми курсової роботи

При виборі теми курсової роботи студент керується приблизною тематикою, затвердженою кафедрою.

Обираючи тему курсової роботи, необхідно враховувати наступне:

  • її актуальність;

  • ступінь розробленості в науковій літературі;

  • наявність публікацій в учбовій, науковій та періодичній літературі;

  • практичну важливість;

  • зацікавленість студента в розробці цього напряму;

  • необхідність і можливість розробки практичних рекомендацій з метою результатів.

За погодженнями з керівником студент може замінити назву теми курсової роботи (розширити, звузити її) або запропонувати для розробки іншу тему, не зазначену в приблизній тематиці кафедри.

4. Складання плану курсової роботи

Успішне написання курсової роботи здебільшого визначається вірно складеним планом. План курсової роботи складається студентом самостійно і затверджується науковим керівником.

При складанні плану, насамперед, необхідно визначити приблизне коло питань, які будуть розібрані в окремих розділах і дати їм відповідні назви. В плані курсової роботи рекомендується давати не тільки назви розділів, але і розбити їх на окремі питання (параграфи). Це дозволяє запобігти пропуску важливих питань, виключити повтори під час викладу матеріалу, а також опустити другорядні питання, які не повинні освітлюватися в курсовій роботі. Основна увага повинна бути сконцентрована на розгляд проблемних (перспективних) питань.

Рекомендується у курсовій роботі три глави, кожна з яких розбивається на три параграфи. План курсової роботи може доповнюватися або уточнюватися студентом в ході її виконання, по узгодженню з керівником.

План роботи повинен відображати її основну ідею, найбільш важливі напрями і давати можливість розкрити зміст роботи в цілому.

5. Структура курсової роботи

У вступі вказується сфера застосування результатів роботи з перерахуванням об'єктів, на яких вони можуть бути використані. Розкривається характер результатів роботи, актуальність проведених досліджень.

Обсяг вступу повинен становити 2-3 сторінки.

Перший теоретичний розділ являє собою аналіз і узагальнення літературних джерел за темою курсової роботи. В якості літературних джерел можна використовувати базові підручники, монографії, наукові статті, періодичні видання, законодавчі й нормативні акти, статистичні дані, інформацію сайтів, розміщених в Інтернеті.

Теоретичний розділ повинен включати реферування багатьох джерел, обов'язково відображати сучасний стан питання стосов­но предмета дослідження; огляд повинен містити критичний аналіз літературних джерел, зіставлення точок зору різних авторів. При викладі теоретичного матеріалу необхідно робити поси­лання на джерела: при згадуванні всієї роботи у квадратних дужках указують номер джерела з переліку посилань (наприк­лад, при цитуванні джерела у квадратних дужках проставляють номер джерела і через кому – номер сторінки (наприклад, [10, с.127]). Теоретичний огляд варто насичувати рисунками, схемами, таблицями, які також є формою узагальнення матеріалу (оформлення графічного матеріалу проходить за загальними вимогами до нормоконтролю).

Теоретичний розділ повинен містити три підрозділи. Обсяг теоретичного розділу повинен становити приблизно 15 - 20 сторінок.

Другий розрахунково-аналітичний розділ курсової рботи – це аналіз фінансових аспектів діяльності об'єкта дослідження за даними студента, або за показниками наданими викладачем, що розміщуються у додатку А. Варіанти вибираються за порядковим номером у журналі групи.

Розрахунки необхідно проводити за методикою наданою в методичних вказівках. Після кожної розрахункової таблиці необхідно дати пояснення отриманим показникам. Завершити розділ потрібно відповідними висновками з усіх напрямків аналізу.

Обсяг розрахунково-аналітичного розділу має займати до 15 сто­рінок.

Третій розділ курсової роботи носить прогнозний характер. У цьому розділі повинні відображатися напрями покращення функціонування об'єкта дослідження і, по можливості, представлені основні рекомендації для підвищення ефективності діяльності.

Обсяг прогнозно – рекомендаційного розділу має займати до 5 сторінок.

У висновках мають бути позначені основні тенденції розвитку об'єкта дослідження і прогноз їхнього розвитку на найближчу пер­спективу.

Обсяг висновку повинен становити приблизно 3 сторінки.

Список використаних джерел включає всі літературні джерела, які вивчив студент в період підготовки курсової роботи, а не тільки ті, на які робляться посилання в тексті.

Кількість літературних джерел по курсовій роботі – не менше 35 найменувань. Джерела розміщують за алфавітом.