Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
far.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
162.3 Кб
Скачать

4.4.7 Створіть файли favorite.1 і favorite.2 файловим менеджером far Manager

Створіть файли favorite1.txt і favorite2.txt методом копіювання файлів lesson1.txt і lesson2.txt. Для цього необхідно на одній з панелей відкрити теку A:\FAVORITE, а на іншій панелі відкрити кореневий каталог диска А:, якому розміщені файли lesson1.txt і lesson2.txt. Використовуючи команду копіювання F5, виконаєте копіювання файлів lesson1.txt і lesson2.txt у теку A:\FAVORITE із зміною імен файлів на favorite1.txt і favorite2.txt. Для цього на активній панелі виділите маніпулятором мишу файл, наприклад lesson1.txt і клацніть на функціональній клавіші F5, у вікні діалогу, що розкрилося, введіть повну дорогу і нове ім'я файлу, наприклад favorite1.txt. Потім клацніть мишею на пункті Копіювати або натискуйте Enter, в каталозі A:\FAVORITE з'явиться файл favorite1.txt.

4.4.8 Створіть файли article1.Txt і article2.Txt файловим менеджером far Manager

Створіть файли article1.txt і article2.txt методом копіювання групи файлів favorite1.txt, favorite2.txt і їх перейменування після копіювання в теці A:\LIBRARY\ARTICLE. Для цього необхідно на одній з панелей відкрити теку A:\LIBRARY\ARTICLE, а на іншій панелі відкрити теку A:\FAVORITE, в якій розміщені файли favorite1.txt і favorite2.txt. Затем на активній панелі клавішею Ins помітити файли favorite1.txt і favorite2.txt (імена файлів забарвляться в жовтий колір) і клацнути на функціональній клавіші F5. Відкриється вікно діалогу Копіювання. У рядку буде вказана повна дорога для копіювання, натискуйте Enter. После копіювання файлів favorite1.txt і favorite2.txt у теку A:\LIBRARY\ARTICLE перейменуйте їх імена. Для цього на активній панелі виділите файл (наприклад, favorite1.txt) і натискуйте клавішу F6. У вікні діалогу Перєїменованіє/Перенос, що розкрилося, вкажіть повну дорогу і нове ім'я файлу (наприклад, article1.txt), клацніть на пункті Перейменувати або натискуйте клавішу Enter. В результаті файл favorite1.txt буде перейменований на article1.txt.

4.4.9 Проглянете файл article1.Txt файловим менеджером far Manager

Для перегляду файлу article1.txt виділите його маніпулятором миша і клацніть на клавіші F3. С допомогою клавіш управління курсором і клавіш Home, End, PgUp, PgDn проглянете текст файлу. Для переходу з режиму перегляду в режим редагування натискуйте клавішу F6. У режимі редагування додайте текст до файлу і збережете його, натискує F2. Вийдіть з редактора, натискує F10 (ESC).

4.4.10 Переміщення файлів book1.txt і book2.txt у теку A:\LIBRARY\BOOK файловим менеджером FAR Manager

Створіть файли book1.txt і book2.txt у теці A:\FAVORITE, а потім перемістите їх в теку A:\LIBRARY\BOOK. Для переміщення файлу book1.txt необхідно на одній з панелей відкрити каталог A:\FAVORITE, в якому розміщений файл book1.txt, а на іншій панелі відкрити теку A:\LIBRARY\BOOK. Потім на активній панелі виділите файл book1.txt і клацніть на клавіші F6. У вікні діалогу Перєїменованіє/Перенос, що розкрилося, вкажіть повну дорогу для переміщення файлу, натискуйте клавішу Enter. Файл book1.txt буде переміщений в теку A:\LIBRARY\BOOK.

4.4.11 Завершення лабораторної роботи з файловим менеджером far Manager

Повідомите викладача про виконану роботу. Після дозволу на завершення роботи можете видалити створені файли і каталоги командою видалити (клавіша F8). Далі закрийте файловий менеджер FAR Manager, клацнувши на клавіші F10, потім можна витягувати дискету з дисковода.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]