Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
far.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
162.3 Кб
Скачать

4.2 Мета роботи

Знайомство з основними можливостями файлового менеджера FAR Manager - програмою управління файлами і архівами в операційних системах сімейства Windows і придбання навиків роботи з файловими менеджерами.

4.3 Постановка завдання

1.3.1 Створіть структуру тек файловим менеджером FAR Manager відповідно до структури тек і файлів, представленої на Мал. 1. 1.3.2 Текстові файли lesson1.txt і lesson2.txt створіть шляхом введення тексту з клавіатури. 1.3.3 Файли favorite1.txt і favorite2.txt створіть методом копіювання файлів lesson1.txt і lesson2.txt. 1.3.4 Файли article1.txt і article2.txt створіть методом копіювання групи файлів і перейменування їх після копіювання в теці A:\LIBRARY\ARTICLE. 1.3.5 Файли book1.txt і book2.txt перемістите в теку A:\LIBRARY\BOOK з теки A:\FAVORITE, де створіть їх методом копіювання і вставки тексту з інших файлів.

Мал. 1

4.4 Покрокове виконання роботи

4.4.1 Включите ПК

Натискуйте кнопку Power на системному блоці ПК.

4.4.2 Запустите файловий менеджер FAR Manager

Після повного завантаження ОС Windows, натискуйте кнопку Пуск і в Головному меню виберіть команду Програми, в тому, що розкрився підміню виберіть FAR Manager, а потім клацніть на ярлику FAR Manager, додаток запуститься. Файловий менеджер можна запустити іншим способом, двічі клацнувши лівою клавішею миші на ярлику FAR Manager, розміщеному на робочому столі.

4.4.3 Установка дискети в дисковод

Встановите чистий флоппи-диск в накопичувач для гнучких магнітних дисків.

4.4.4 Ознайомтеся з командами управління файлового менеджера FAR Manager

4.4.4.1 Змінити диск на лівій панелі, а потім на правій панелі, використовуючи команди Alt-F1 і Alt-F2 відповідно. 4.4.4.2 Зміните активну панель FAR Manager клавішею TAB. 4.4.4.3 Включить/виключить лінійку функціональних клавіш за допомогою команди CTRL-B. 4.4.4.4 Поміняйте інформаційні панелі місцями клавішею CTRL-U. 4.4.4.5 Виключите/включите обоє інформаційної панелі, використовуючи команду CTRL-O. 4.4.4.6 Виключите/включите праву панель, а потім ліву панель за допомогою команд Ctrl-F1, Ctrl-F2.

4.4.5 Створіть структуру тек файловим менеджером far Manager

Відповідно до структури тек і файлів, представленої на Ріс.1, створіть структуру тек. Для цього виконаєте команду Alt-F1 і зробіть активним кореневий каталог диска А:. Далі, використовуючи команду F7, створіть теки FAVORITE і LIBRARY. Потім перейдіть в каталог LIBRARY і створіть теки ARTICLE і BOOK. Перевірте створену структуру тек, натискує на клавіші Alt-F10. Для виходу з дерева каталогів клацніть на функціональну клавішу F10.

4.4.6 Створіть з клавіатури файли lesson.1 і lesson.2 файловим менеджером far Manager

Створіть файли lesson1.txt і lesson2.txt застосувавши команду Shift-F4. Для цього перейдіть в кореневий каталог диска А: і натискуйте клавіші Shift-F4, відкриється вікно діалогу. У цьому вікні введіть ім'я створюваного файлу, наприклад lesson1.txt і натискуйте Enter. Откроется вікно текстового редактора (редагування lesson1.txt), в якому введіть текст (текст довільний, розмір файлу має бути не менше 800 символів, тобто 10 рядків по 80 символів). Для збереження файлу з тим же ім'ям натискуйте клавішу F2, для збереження файлу під іншим ім'ям натискуйте клавіші Shift-F2. Після збереження файлу вийдіть з редактора і перейдіть до списків файлів і каталогів, клацнувши на клавіші F10 (Вихід).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]