Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД_РЕК_організація обліку_КУРС_Р.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
624.13 Кб
Скачать

6. Захист курсової роботи

Студенти зобов'язані надати на кафедру роботу відповідно до вимог, що встановлюються до курсової роботи.

Робота повинна мати титульний лист, зміст з вказанням розділів, підрозді­лів, сторінок.

Матеріали в курсовій роботі слід розташувати в такій послідовності: титу­льний лист, завдання, зміст з посиланням на сторінки, вступ, розділи і підрозділи, ви­сновки, список використаних джерел, додатки.

Робота надається на кафедру у встановлений термін. Якщо робота виконана і оформлена вірно, то керівник пише відгук і допускає курсову роботу до захисту з вказівкою попередньої оцінки. Якщо є заува­ження, що вимагають їх усунення, то робота повертається на доробку.

Захист курсової роботи проводиться за графіком кафедри перед комісією в складі не менше 2 членів кафедри. Студент повинен підготуватися до захис­ту. Під час захисту студент повинен добре володіти проблемою, що висвітле­на в роботі, бути готовим пояснити та захистити методику аналізу, відповісти на будь-яке теоретичне або практичне питання за темою курсової роботи. Велике значення надається при цьому самостійності висновків і суджень. В результаті захисту курсова робота оцінюється диференційовано.

Критерії оцінювання курсової роботи

Виконання курсової роботи або проекту здійснюється в межах окремого змістового модуля.

У разі захисту курсової роботи максимальною оцінкою є 60 балів. Від 55 до 60 балів оцінюється курсова робота, яка є бездоганною: містить елементи новизни, має практичне значення, індивідуальне завдання виконано повністю, доповідь логічна і коротка, проголошена вільно, зі знан­ням справи, оформлена на високому рівні, відповіді на запитання правильні і стислі.

Якщо тема роботи розкрита, але мають місце окремі недоліки непринципово­го характеру: в теоретичній частині поверхово зроблений аналіз літературних джерел, елементи новизни чітко не подані, недостатньо використані інформаційні матеріали, доповідь логічна, проголошена вільно, відповіді на запитання в основному правильні, оформлення роботи в межах вимог, то така робота заслуговує оцінки в межах від 51 до 54 балів.

Робота заслуговує оцінки в межах від 47 до 50 балів, якщо тема роботи розкрита, але є певні недоліки: в теоретичній частині поверхово зроблений аналіз літературних джерел, елементи новизни чітко не подані, недостатньо використані інформаційні матеріали, доповідь логічна, проголошена достатньо вільно, відповіді на запитання в основному правильні є окремі не значні зауваження щодо оформлення курсової роботи.

Якщо тема курсової роботи в основному розкрита, але мають місце недоліки змістов­ного характеру: нечітко сформульована мета роботи, теоретичний розділ має вира­жений компілятивний характер, наукова полеміка відсутня, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, то така робота заслуговує оцінки в межах від 43 до 46 балів. Є зауваження щодо оформлення курсової роботи.

Робота заслуговує оцінки в межах від 40 до 42 балів, якщо тема курсової роботи в основному розкрита, але мають місце недоліки змістов­ного характеру: нечітко сформульована мета роботи, теоретичний розділ має вира­жений компілятивний характер, наукова полеміка відсутня, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, добір інформаційних матеріалів (таблиці, графіки, схеми) не завжди обґрунтований, заходи і пропозиції, що містяться в третьому роз­ділі, обґрунтовані непереконливо, рецензія і відгуки містять окремі зауваження, до­повідь прочитана за текстом, не всі відповіді на запитання членів комісії правильні або повні. Є зауваження щодо оформлення курсової роботи.

Якщо мета курсової роботи нечітко сформульована, розділи погано пов'язані між собою. Відсутній критичний огляд сучасних літературних джерел. Аналіз ви­конаний поверхово, переважає описовість на шкоду системності і глибині. Про­поновані заходи випадкові, з аналізу не випливають, економічне обґрунтування неповне. Оформлення роботи далеке від зразкового. Ілюстрації до захисту відсутні. Відповіді на запитання при захисту неточні або неповні, то така робота заслуговує оцінки від 27 до 39 балів.

Робота заслуговує оцінки в межах від 1 до 26 балів, або не допускається до захисту взагалі, за таких умов:

  • подана науковому керівникові на перевірку або на будь-який подальший етап проходження з порушенням строків, установлених регламентом;

  • написана на тему, яка не відповідає змісту дисципліни “Фінансовий аналіз”;

  • виконана не самостійно;

  • структура не відповідає вимогам;

  • відсутнє економічне обґрунтування запропонованих заходів;

  • недбало оформлена чи роздрукована;

  • інші умови, які можуть бути визначені кафедрою.