Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
407.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
2.32 Mб
Скачать

1.10. Питома вага Чернівецької області в Україні

(відсотків)

2000

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

Роздрібна торгівля та ресторанне господарство

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств, включаючи товарооборот ресторанного господарства

1,7

1,6

1,4

1,5

1,5

1,6

1,5

1,4

у тому числі товарооборот ресторанного господарства

1,4

1,1

1,0

0,8

0,8

0,9

0,9

0,9

1 Див. першу виноску до табл. 1.7.

2 Без зубних лікарів (дантистів).

12. Оптова й роздрібна торгівля, ресторанне господарство

О птовий товарооборот визначають як обсяг перепродажу підприємствами товарів без будь-яких змін (крім звичайних для торгівлі операцій) іншим підприємствам та організаціям (крім населення) для їх використання або наступного продажу як в Україні, так і на експорт. Оптовий товарооборот ураховують без ПДВ і акцизу. Звичайними для торгівлі операціями є фасування, сортування, пакування, подрібнення партій, розподіл, складання, перемішування тощо. Готові до реалізації товари (рухоме майно) являють собою готові вироби, які реалізуються без оброблення або перероблення.

До обороту роздрібної торгівлі включено роздрібний товарооборот підприємств, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі, а також розрахункові обсяги продажу споживчих товарів через торгову мережу, що належить фізичним особам-підприємцям, та на ринках.

До обороту ресторанного господарства включено роздрібний товарооборот підприємств, які здійснюють діяльність із ресторанного господарства, а також з 2005 року розрахункові обсяги продажу через мережу ресторанного господарства, що належить фізичним особам-підприємцям.

Роздрібний товарооборот підприємств визначають як обсяг продажу споживчих товарів населенню через роздрібну торгову мережу і мережу ресторанного господарства всіма діючими підприємствами, а також промисловими, транспортними та іншими неторговими підприємствами безпосередньо населенню через касу підприємства. Крім того, до роздрібного товарообороту включають продаж через торгову мережу установам, організаціям і підприємствам продовольчих товарів для харчування обслуговуваних ними груп населення (у санаторіях, дитячих закладах, лікарнях та ін.). Дані в грошовому вимірі наведено у фактичних цінах, індекси фізичного обсягу товарообороту обчислено у порівнянних цінах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]