Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ООП Колоквіум №1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
73.22 Кб
Скачать

Евакуація людей під час пожежі.

З кожної споруди висотою більше одного поверху має бути не менше двох постійно відкритих виходів, не менше двох сходів, сходинки повинні бути однакової висоти і ширини. З приміщення, в якому більше 25 чоловік не менше двох виходів. Мінімальна ширина коридору 1м. Стіни оздоблені матеріалом, який не заважає руху і не має виступів, двері повинні відкриватися назовні, мінімальна ширина дверей 0,9м. Нормованими є кількість людей на 1м ширини еваковиходу. Відстань до еваковиходу від найбільш віддаленого робочого місця та час повної евакуації, який залежить від категорії виробництва та об’єму приміщення і лежить в межах 30с – 4,5хв.

Методи та засоби пожежегасіння.

Система автоматичного пожежегасіння обов’язкове в місцях скупчення великої кількості людей (концертних залах), в місцях зберігання матеріальних та культурних цінностей.

Системи автоматичного пожежегасіння бувають:

  • дренчерна система – водопровід під дахом по всьому будинку, обладнаний дренчерами – форсунка з легкоплавким ключем. 1шт/12м2 . Недолік не локалізує пожежі.

  • спринклерна система – подача води за командою від датчика або пульта.

Організація пожежної охорони.

Державна пожежна охорона є воєнізованою і підпорядкована міністерству з надзвичайних ситуацій.

Відомча пожежна охорона, яка існує у вигляді пожежних розрахунків на окремих підприємствах, в невеликих населених пунктах, де немає підрозділів державної охорони, сільськими радами підтримують пожежні розрахунки.

Пожежна сигналізація та зв’язок. Всі системи пожежної сигналізації працюють у вигляді датчиків, які реагують на підвищення температури, появу полум’я чи диму, або на декілька одночасно. З’єднуються датчики за трьома схемами:

  • Кільцева, всі датчики послідовно і тільки два крайніх з’єднується з пультом. Вона сповіщає про пожежу але не вказує її розташування.

  • Променева, кожен з датчиків пов’язаний з пультом.

  • Комбінована.

В якості пожежного зв’язку використовують телефонний зв’язок, іноді встановлюють пожежні сповіщувачі ручного типу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]