Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZ_6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
211.97 Кб
Скачать

Положення про конфіденційну інформацію та комерційну таємницю

1. Загальні положення

1.1. Конфіденційна інформація (далі - Підприємство) - це будь-які відомості, в т. ч. комерційна таємниця, які знаходяться у володінні, користуванні або розпорядженні Підприємства і зберігаються та/або поширюються у порядку встановленому даним Положенням.

1.2. Комерційна таємниця Підприємства - це відомості, пов''язані з виробництвом, технологічною інформацією, управлінням, фінансами та іншою діяльністю Підприємства, що не є державною таємницею, розголошення (передача, витік) яких може завдати шкоди його інтересам.

1.3. Склад і обсяг відомостей, що є конфіденційною інформацією та/або становлять комерційну таємницю Підприємства, порядок їх захисту визначаються цим Положенням.

1.4. Відомості, які не можуть становити комерційної таємниці, визначаються цим Положенням згідно чинного законодавства. Особи винні в розголошенні відомостей, які є конфіденційною інформацією та становлять комерційну таємницю Підприємства, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність.

2. Відомості, що є конфіденційною інформацією та становлять комерційну таємницю

2.1. Перелік відомостей, що є конфіденційною інформацією Підприємства:

- будь-яка інформація, відомості, що стали відомі всім працівникам Підприємства під час виконання свої службових обов’язків або під час перебування на території Підприємства є його конфіденційною інформацією

2.2. Відомості, що становлять комерційну таємницю Підприємства :

2.2.1. Виробництво: відомості про структуру виробництва, виробничих потужностей, тип і розміщення обладнання та устаткування, запасів сировини, матеріалів, комплектуючих і готової продукції.

2.2.2. Управління: відомості про використання оригінальних методів управління підприємством, відомості про підготовку, прийнятті і виконання окремих рішень керівництва з комерційних, організаційних, виробничих, науково-технічних та інших питань.

2.2.3. Планування: відомості про плани розширення або згортання виробництва різноманітних видів продукції та їх технічно-економічне обґрунтування, ті ж відомості про плани інвестицій, закупівель і продажу.

2.2.4. Наради: відомості про факти проведення, предмет, цілі та результати нарад і засідань органів управління підприємства.

2.2.5. Фінанси: відомості про баланси підприємства, відомості що містяться в бухгалтерських книгах підприємства, відомості про кругообіг засобів підприємства, відомості про фінансові операції підприємства, відомості про стан банківських рахунків підприємства і виконуваних операціях, відомості про рівень доходів підприємства, відомості про боргові зобов”язання підприємства, відомості про стан кредиту підприємства (пасиви, активи).

2.2.6. Ринок: відомості про впровадження підприємством оригінальних методів вивчення ринку, відомості про результати вивчення ринку, що вміщують в собі оцінку стану і перспектив розвитку риночної кон”юнктури, відомості про риночну стратегію підприємства, відомості про впровадження підприємством оригінальних методів здійснення продажу, відомості про ефективність комерційної діяльності підприємства.

2.2.7. Партнери: систематизовані відомості про внутрішніх та закордонних замовників, підрядчиків, постачальників, клієнтів, споживачів, покупців, компаньйонів, спонсорів, посередників та інших партнерів ділових стосунків підприємства, а також про його конкурентів, що не значаться у відкритих джерелах (довідниках, каталогах тощо).

2.2.8. Переговори: відомості про підготовку та результати проведення переговорів з діловими партнерами підприємства.

2.2.9. Контракти: відомості умови конфіденційності яких встановлено в договорах, контрактах, угодах і інших зобов”язаннях підприємства.

2.2.10. Ціни: відомості про ведення розрахунку, структури, рівня цін на продукцію і розмірах знижок.

2.2.11. Торги, аукціони: відомості про підготовку до торгів або аукціону та їх результатах.

2.2.12. Наука і техніка: відомості про цілі, завдання, програми перспективних наукових досліджень, точні значення конструкційних характеристик створюваних виробів і оптимальних параметрів розробляємих технологічних процесів (розміри, обсяги, конфігурація, процентний зміст компонентів, температура, тиск, час і т. п.), аналітичні і графічні залежності, що відображають знайдені закономірності і взаємозв”язки, дані про умови експериментів та про обладнання на якому вони проводилися, відомості про матеріали з яких виготовлені окремі деталі, відомості про особливості конструкторсько-технологічного, художньо-технічного рішення виробу, що дають позитивний економічний ефект, відомості про методи захисту від підробки товарних знаків, відомості про стан комп”ютерного і програмного забезпечення.

2.1.13. Технологія: відомості про особливості технологій, що використовуються та розробляються, а також про специфіку їх використання.

2.1.14. Безпека: відомості про порядок і стан організації захисту комерційної таємниці, відомості про порядок і стан організації охорони, пропускного режиму, системи сигналізації, відомості, що складають комерційну таємницю підприємств-партнерів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]