Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Як стати адвокатом в Україн .doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
102.91 Кб
Скачать
  1. Правила адвокатської етики.

Правила авдокатської етики, або адвокатська етика. Що це таке? Чи це тільки, зафіксовані на папері або електронному носії, вказівки про те як себе повинен вести адвокат в різних ситуаціях динамічної та іноді бурхливої професійної діяльності. Мабуть відповідь що ні? Оскільки, як не можливо до дрібниць законодавчо врегулювати всі ситуації які можуть виникати в суспільстві між людьми, то так само як і передбачити всі ситуації які можуть трапитись під час відносин: адвокат-клієнт, адвокат-суд або адвокат-адвокат, особливо коли вони є непроцесуальними.

Саме для цього і були написані та призвані на допомогу адвокатам „Правила адвокатської етьики” схвалені ВККА при КМУ 1 жовтня 1999 року, протокол № 6/VI від 1-2 жовтня 1999 року.

Вони містять у собі наступні положення:

Розділ І. Загальні положення, який регулює співвідношення Правил і чинного законодавства про адвокатуру, дію правил правил адвокатської етики, право офіційного тлумачення, що наналежить ВККА, а також терміни що вживаються.

Розділ ІІ. Основні принципи адвокатської діяльності, такі як: Незалежність, дотримання законністі, домінантність інтересів клієнтів, неприпустимість представництва клієнтів з суперечливими інтересами, конфіденційність, компетентність та добросовісність, чесність і порядність, повага до адвокатської професії, культура поведніки, обмежене рекламування діяльності адвокатів.

Розділ ІІІ. Відносини адвоката з клієнтом містить в собі: підстави для наданні адвокатом правової допомоги, форма угоди про надання правової допомоги, загальні вимоги до змісту угоди про надання правової допомоги, дотримання принципу законності на стадії прийняття доручення клієнта, неприпустимість представництва клієнтів з суперечливим інтересами на стадії прийняття доручення клієнта, етиічні засади прийняття доручення на здійснення посередництва між клієнтами, питання щодо гонорару, порядку його визначення, гонорарні відносини у випадку дострокового розірвання угоди, одностороннє розірвання клієнтом або адвокатом угоди про надання правової допомоги, етичні аспекти здійснення захисту за призначенням та надання правової допомоги малозабезпечиним громадянам.

Розділ ІV. Відносини адвоката з судом та іншими учасниками судового процесу.

Дотримання адвокатом принципу законності у відносинах з судом та іншими учасниками судового процесу, дотримання принципів незалежності адвоката та домінантності інтересів клієнта у відносинах адвоката з судом, Дотримання адвокатом принципів чесності та порядності під час здійснення професійної діяльності в суді, культура поведінки адвоката у відносинах з іншими учасниками судового процесу.

Розділ V Відносини адвоката при здійсненні професійної діяльності з іншими органами та особами.

Етичні аспекти відносин адвоката з органами дізнання, попереднього слідства та адміністративної юрисдикції, Етичні аспекти відносин адвоката з іншими державними органами.

Розділ VI Відносини між адвокатами

Загальні та окремі етичні засади взаємин між адвокатами, допустимі форми реагування адвоката на незаконні або неетичні дії іншого адвоката, майновий аспект відносин між адвокатами при направленні клієнта.

Розділ VII Дотримання норм адвокатської етики в громадській, науковій та публіцистичній діяльності адвоката.

Дотримання принципу конфіденційності в громадській, науковій або публіцистичній діяльності адвоката, Дотримання принципу поваги до адвокатської професії в публіцистичній діяльності адвоката.

Розділ VIII Адвокатське об'єднання як суб'єкт відносин щодо забезпечення дотримання Правил адвокатської етикиє

Розділ IX Відповідальність за порушення Правил адвокатської етики.

Правові наслідки порушення Правил адвокатської етики, відповідальність адвоката за порушення Правил адвокатської етики помічником адвоката, загальні засади застосування дисциплінарної відповідальності за порушення Правил адвокатської етики

12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]