Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ГОТОВИЙ майже.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
711.23 Кб
Скачать

2. Вимоги безпеки перед початком роботи

    1. Перед початком роботи змінний електромеханік повинен прийняти змінну, ознайомитись з оперативною обстановкою, переліком робіт, які повинні виконуватись на протязі зміни.

    2. Перевірити наявність та справність інструмента, електроінструмента, захисних засобів, електровимірювальних приладів та інших пристосувань ( драбина, електричні продовжувачі, переносні лампи ), якими повинен користуватися під час роботи.

    3. При виконанні робіт необхідно користуватись тільки справним обладнанням, інструментом, електроінструментом, захисними та запобіжними засобами і виконувати вимоги знаків безпеки, сигналів і попереджуючих надписів.

  1. Перед початком робіт па апаратурі зв'язку перевірити:

  • джерело живлення;

  • показання щитових і контрольних приладів;

  • справність дії сигналізації;

  • кріплення стійок і кожухів;

  • наявність захисних заземлень;

  • наявність засобів пожежогасіння.

3. Вимоги безпеки під час роботи

  1. Роботи в електроустановках лінійно - апаратного цеху ст. Ковель проводяться в порядку поточної експлуатації та по розпорядженню. Пересік цих робіт складається особою відповідальною за електрогосподарство - головним інженером дистанції. затверджується начальником дистанції і вивішується на видному місці в цеху.

  2. Зовнішній огляд, вимірювання з допомогою щитових приладів в генераторній, на стійках живлення ЛАЦа, дозволяється проводити в одне лице, кваліфікаційна група працівника повинна бути не нижче 3.

  3. Роботи по внутрішній перевірці, чистці, заміні щитових приладів, перевірці відповідності запобіжників номінальним величинам і інші роботи в середині ввідного щита, щита змінного струму, випрямлячів, батарейних щитів в генераторній проводити з повним зняттям напруги, з виконанням технічних і організаційних заходів згідно вимог ПТЕ електроустаткування, в 2 особи, кваліфікаційна група керівника робіт повинна бути не нижче 4.

  4. Внутрішню чистку монтажних проводів апаратури проводити пилососом або м'якою кісточкою.

  5. Заміну запобіжників в апаратурі зв'язку проводити при вимкнутому тумблері або пакетнику на стійці в захисних окулярах і з допомогою діелектричних рукавиць.

  6. Заміну елементів в колі живлення при регулюванні апаратури проводити при вимкнутому живленні або при знятому блоці.

  7. При роботі на стійках живлення в генераторній на вимикачах вивісити таблички "Не вмикати - працюють люди ". Струмоведучі частини, які знаходяться під напругою огородити, щоб не допустити можливого доторкання до них.

  8. Не дозволяється торкатися руками струмоведучих частин апаратних щитків, встановлених на робочих місцях.

  9. В капах живлення повинні використовуватись дужки з ізоляційним покриттям частин, за які беруться руками, або двохпарні вилки в ізольованому корпусі.

  10. На підлозі, перед ввідними і ввідно-випробувальним и стійками кабельних і повітряних ліній зв'язку і іншими пристроями аналогічного значення повинні бути покладені діелектричні килимки.

  11. Для електричних вимірювань і виявлення місць пошкодження кіл повітряних ліній зв'язку, які підпадають під небезпечний вплив ліній електропередач, необхідно підключити вимірювальний прилад до проводів або жил кабелю, які знаходяться під небезпечною індукційною напругою і відключати його тільки в діелектричних рукавицях.

  12. Під час грози виконувати електричні вимірювання повітряних і кабельних ліній зв'язку не дозволяється.

  13. Електроінструмент повинен задовольняти наступні основні вимоги:

  14. бути справним і не мати доступних для випадкового доторкання до струмоведучих частин;

  15. швидко включатись і відключатись від електромережі (тільки не самовільно).

  16. При припиненні подачі струму під час роботи з електроінструментом або при перерві в роботі електроінструмент повинен бути відключений від мережі.