Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ ГОТОВИЙ майже.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
711.23 Кб
Скачать

6. Охорона праці при експлуатації апаратури зв’язку

У Ковельській дистанції сигналізації та зв’язку, де я проходив виробничо-технологічну практику, при обслуговуванні засобів зв’язку користуються інструкцією з охорони праці “ для електромеханіків дистанції, які обслуговують пристрої зв'язку в лінійно апаратному цеху (ЛАН) ст. Ковель ”, яка розроблена згідно ЗУ “Про ОП”; встановлює порядок забезпечення безпечних умов праці при виконанні робіт по обслуговуванні засобів зв’язку.

1. Загальні положення.

1.1. Відповідно до статті 14 Закону України «Про охорону праці» працівник зобов'язаний « знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці, правила поведінки з машинами, механізмами, устаткуванням і іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного і індивідуального захисту, проходити в установленому порядку попередні і періодичні медичні огляди».

1.2. До роботи електромеханіком зв'язку допускаються особи, яким виповнилось 18 років та які пройшли:

- медичний огляд відповідно до вимог положення про медичний огляд працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ від 21.05.07р. № 246;

- навчання з протипожежної безпеки відповідно до вимог Правил пожежної безпеки;

- попереднє спеціальне навчання відповідно до розробленого положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці дистанції, затвердженого наказом начальника дистанції;

- інструктажі з охорони праці (вступний, первинний, повторний, позаплановий, цільовий);

- стажування на робочому місці.

1.3 Працівник має право виконувати роботу, яка входить в його обов'язки згідно посадової інструкції, або доручену керівництвом дистанції.

1.4 Не допускаються до виконання робіт працівники, що перебувають у стані алкогольного, наркотичного та токсичного сп'яніння, а також при пониженій реакції організму внаслідок хвороби, температури, втомленості. Особи, які виявлені у такому стані при виконанні службових обов'язків, негайно відсторонюються від роботи.

  • оптоЛАЦ;

  • вентиляційні пристрої;

  • стійки живлення ЛАЦа;

  • вимірювальні прилади і пульти.

    1. Під час виконання робіт на працівника можуть впливати постійно діючі небезпечні та шкідливі виробничі фактори:

Фізичні небезпечні й шкідливі виробничі фактори:

  • підвищена або знижена температура;

  • недостатня освітленість;

  • ризик падіння з висоти;

  • ураження електричним струмом;

Психофізіологічні небезпечні й шкідливі виробничі фактори:

  • фізичні перевантаження (статичні);

  • нервово-психічні перевантаження (перенапруга аналізаторів, монотонність праці, емоційні перевантаження.

    1. Спецодяг, спецвзуття та засоби індивідуального захисту надасться згідно п.38 Норм безплатної видачі спеціального одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам залізничного транспорту НПАОП 5.1.11 -3.013-04:

  • халат і костюм бавовняний;

  • тапочки;

  • діелектричні рукавиці;

  • діелектричні боти.

    1. При виконанні робіт працівник повинен бути одягнений в спецодяг, спецвзуття відповідно до погодних умов, згідно п.1.8. даної інструкції. Одяг повинен бути чистим, не заважати при виконанні робіт.

    2. При виконанні робіт працівник повинен мати при собі Посвідчення про перевірку знань з охорони праці, електробезпеки, пожежної безпеки, а також талон-попередження.

    3. Невиконання вимог цієї Інструкції безпосередніми виконавцями та особами, які є відповідальними за проведення робіт, вважається порушенням трудової дисципліни, за яке вони можуть бути притягнуті до дисциплінарної, адміністративної, матеріальної або кримінальної відповідальності згідно з законодавством України.