Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 2 (Word).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

Пошук фрагментів у тексті

Редактор Word забезпечує автоматичний перегляд документа чи виділеної його частини для пошуку необхідного фрагмента тексту.

Для пошуку слів у тексті виконайте команду на стандартній панелі інструментів команду "Найти" або натисніть <Ctrl+F>. У вікні цієї команди в полі "Найти " введіть розшукуване слово або словосполучення і натисніть кнопку "Найти далее".

Після зупинки редактора на цьому слові можна або закрити вікно пошуку та відредагувати це слово, або знову натиснути кнопку "Найти далее" і продовжити пошук.

У розширеному вікні пошуку, що відкривається після натискання на кнопку "Больше", можна встановити такі опції (перемикачі):

"Учитывать регистр" — редактор розрізнятиме малі та великі літери;

"Только слово целиком" — редактор не зупинятиметься на словах, в які розшукуване слово входить як частина;

"Подстановочные знаки" — у цьому разі для пошуку слів можна використовувати також шаблони слів, до яких входять знаки "?" та "*", що означають відповідно "будь-який символ" і "будь-яке слово".

Заміна слів у тексті

Для заміни слів на стандартній панелі інструментів використовують команду "Заменить" або комбінацію клавіш <Ctrl+Н>.

У вікні цієї команди в полі "Найти" необхідно ввести розшукуване слово, а в полі "Заменить" — слово або словосполучення, яким його потрібно замінити.

У режимі заміни діють ті ж правила пошуку слів, що й у режимі пошуку.

Заміну слів можна здійснювати в автоматичному режимі. Для цього у вікні заміни треба натиснути кнопку "Заменить все".

Заміну слів можна здійснювати також у ручному режимі. Для цього у вікні заміни треба натиснути кнопку "Найти далее", а після зупинки редактора натиснути кнопку "Заменить" для заміни слова або знову натиснути кнопку "Найти далее", якщо це входження слова треба залишити без змін.

Переміщення текстом великих документів

Переміщуватися текстом можна за допомогою миші, лінійок прокручування, клавіатури та клавіш керування курсором.

Існують також кілька комбінацій клавіш, за допомогою яких можна швидко переміщуватися текстом:

<Ctrl+<->, <Ctrt+—»> — перейти на одне слово відповідно вліво і вправо;

<Ноте>, <End> — перейти відповідно на початок і в кінець рядка;

<Ctrl+T>, <Ctrl+i> — перейти на один абзац відповідно вгору і вниз;

<PgUp>, <PgDn> — прокрутити текст на один екран відповідно вгору і вниз;

<Ctrl+Home>, <Ctrl+End> — перейти відповідно на початок і в кінець документа.

Для переміщення текстом великих документів можна використовувати команду "Правка Перейти", яку здійснюють за допомогою комбінації клавіш <Ctrl+G> або <F5>. У вікні цієї команди в полі "Объект перехода" треба вказати тип об'єкта, за яким необхідно здійснити перехід (сторінка, розділ тощо), у правому полі зазначити номер цього об'єкта і натиснути кнопку "Далее". Як номер можна вказати і абсолютне значення, і відносне, наприклад "+2" і "-2". У цьому разі переміщення документом відбудеться на дві сторінки (рядка) відповідно вперед і назад. Щоб закрити це вікно, необхідно натиснути кнопку "Закрыть".

Варіанти завдань

Варіант 2.1

і. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці. Впишіть своє прізвище в заголовок таблиці документа.

2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного слова "прецепдепт " та правильного "прецедент ". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці документа.

3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "КК" та повного словосполучення "Кримінальний кодекс". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

4. Створіть елемент автотексту "Осінь це чудова пора року " під назвою "Осінь ". Двома різними способами вставте його в третій рядок таблиці за допомогою автотексту.

5. Виправте у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах у розділі "Перевірка орфографії 1". Загальну кількість виправлень запишіть у четвертий рядок таблиці результатів.

6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент в таблицю.

7. Відкрийте файл і підсумуйте в ньому кількість входжень слова "процеси ". Результат запишіть в шостий рядок таблиці результатів.

8. Підсумуйте кількість входжень слова "процеси " в цьому тексті як окремого слова. Результати занесіть у сьомий рядок таблиці.

9. Підсумуйте кількість входжень слова "Модель " з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці.

10. Увімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "моделюванн?". Підсумуйте кількість зупинок редактора і результат занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

11. Замініть у документі слово "модель" на слово "моделі" з урахуванням регістру символів в автоматичному режимі. Загальну кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці результатів.

12. Увімкніть режим підстановки символів і замініть слова, що відповідають шаблону "рішенії?", на слово "рішення" у ручному режимі. Загальну кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці.

13. Перемістіться в документі за номером сторінки з використанням абсолютних і відносних номерів.

14. Збережіть документ і здайте його на перевірку викладачеві.

Варіант 2.2

1. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці. Впишіть своє прізвище в заголовок таблиці документа.

2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного слова "орфаграфія " і правильного "орфографія ". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці результатів у документі.

3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "КК" та повного словосполучення "Кримінальний кодекс". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

4. Створіть елемент автотексту "Зима це чудова пора року " під назвою "Зима ". Двома різними способами вставте його в третій рядок таблиці за допомогою автотексту.

5. Виправте у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах в розділі "Перевірка орфографії 2 ", Загальну кількість виправлень запишіть в четвертий рядок таблиці результатів.

6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в цьому тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент у п'ятий рядок таблиці результатів.

7. Відкрийте файл і підсумуйте кількість входжень слова "явищ ". Результат запишіть в шостий рядок таблиці.

8. Підсумуйте кількість входжень слова "явищ" в тексті як окремого слова. Результат занесіть в сьомий рядок таблиці.

9. Підсумуйте кількість входжень слова "За" з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці.

10. Ввімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "математичии?". Підсумуйте кількість зупинок

• редактора на словах, що відповідають цьому шаблону, і результат занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

11. Замініть у документі слово "явища" як окреме слово на слово "явищ" в автоматичному режимі. Загальну кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці результатів.

12. Увімкніть режим підстановки символів у вікні заміни і замініть слова, що відповідають шаблону "математиці” на слово

"математичний" у ручному режимі. Загальну кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці результатів.

13. Перемістіться в документі за номерами заголовків з використанням абсолютних і відносних номерів.

14. Збережіть документ і здайте його на перевірку викладачеві.

Варіант 2.3

1. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці Впишіть своє прізвище в заголовок таблиці документа.

2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного слова "інцидент " та правильного "інцидент ". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці результатів.

3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "УК" та повного словосполучення "Уголовный кодекс". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

4. Створіть елемент автотексту "Весна це чудова пора року" під назвою "Весна ". Двома різними способами вставте його у третій рядок таблиці за допомогою автотексту.

5. Виправте у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах в розділі "Перевірка орфографії 3 ". Загальну кількість виправлень запищіть у четвертий рядок таблиці результатів.

6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в цьому тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент у п'ятий рядок таблиці результатів.

7. Відкрийте файл і підсумуйте кількість входжень слова "система". Результат запишіть у шостий рядок таблиці.

8. Підсумуйте кількість входжень слова "система " як окремого слова. Результат занесіть у сьомий рядок таблиці.

9. Підсумуйте кількість входжень літери "У" з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці результатів.

10. Увімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "система?". Підсумуйте кількість зупинок редактора на словах, що відповідають цьому шаблону, і результат занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

11. Замініть у документі слово "система" як окреме слово на слово "системи" в автоматичному режимі. Загальну кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці результатів.

  1. Увімкніть режим підстановки символів у вікні заміни і замшіть слова, що відповідають шаблону "задач?", на слово "задача" у ручному режимі. Слово "задачі" заміняти не треба. Загальну кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці результатів.

  2. Перемістіться в документі за номерами рядків з використанням абсолютних і відносних номерів.

  3. Збережіть документ і здайте його на перевірку викладачеві.

Варіант 2.4

  1. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці під назвою. Впишіть своєпрізвище в заголовок таблиці документа.

  2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного російського слова "инципдеит " та правильного "инцидент ". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці.

  3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "УК"та повного словосполучення "Универсальный ключ". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

  4. Створіть елемент автотексту "Літо це чудова пора року" під назвою "Літо". Двома різними способами вставте його в третійрядок таблиці за допомогою автотексту.

  5. Виправте у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах в розділі "Перевірка орфографії 4". Загальну кількість виправлень запишіть у четвертий рядок таблиці результатів.

  6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в цьому тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент у п'ятий рядок таблиці результатів.

  7. Відкрийте файл і підсумуйте в ньому кількість входжень слова ""матеріал". Результат запишіть у шостий рядок таблиці.

  8. Підсумуйте кількість входжень слова "матеріал" як окремого слова. Результат занесіть у сьомий рядок таблиці.

  9. Підсумуйте кількість входжень слова "Матеріал" з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці.

10. Ввімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "процес?". Підсумуйте кількість зупинок редактора за цим шаблоном і результат занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

  1. Замініть у документі слово "матеріал" як окреме слово на слово "матеріали" в автоматичному режимі. Загальну кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці результатів.

  2. Увімкніть режим підстановки символів у вікні заміни та замініть слова, що відповідають шаблону "процес?", на слово "процеси" у ручному режимі. Слово "процес" заміняти не треба. Загальну кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці результатів.

  3. Перемістіться в документі "Пошук.doc" за номером сторінки з використанням абсолютних і відносних номерів.

  4. Збережіть документ і здайте його на перевірку викладачеві.

Варіант 2.5

  1. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці під назвою. Впишіть своє прізвище в заголовок таблиці документа.

  2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного слова "епитафія " та правильного "епітафія ". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці результатів.

  3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "ДВ" та повного словосполучення "Діалогове вікно". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

  4. Створіть елемент автотексту "Дезоксирибонуклеиновая кислота" під назвою "ДНК". Двома різними способами вставте його в третій рядок таблиці за допомогою автотексту.

  5. Виправіть у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах в розділі "Перевірка орфографії 5". Загальну кількість виправлень запишіть у четвертий рядок таблиці результатів.

  6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в цьому тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент у п'ятий рядок таблиці результатів.

  7. Відкрийте файл і підсумуйте кількість входжень слова "математики ". Результат занесіть у шостий рядок таблиці.

  8. Підсумуйте, скільки разів слово "процес " зустрічається як окреме слово. Результат занесіть у сьомий рядок таблиці.

  9. Підсумуйте кількість входжень слова "Математичні" з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці.

  1. Увімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "математичі". Підсумуйте кількість зупинок редактора і результати занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

  2. Замініть у документі слово "процес" як окреме слово на слово "процеси" в автоматичному режимі. Загальну кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці результатів.

  3. Увімкніть режим підстановки символів і замініть слова, що задовольняють шаблону "математик?", на слово "математика" у ручному режимі. Загальну кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці.

  4. Перемістіться в документі "Пошук.doc" за номерами заголовківз використанням абсолютних і відносних номерів.

  5. Збережіть документ "BJIP_25.doc" і здайте його на перевірку викладачеві.

Варіант 2.6

  1. Відкрийте вказаний викладачем документ і збережіть його у своїй папці. Впишіть своє прізвище в заголовок таблиці документа.

  2. Створіть елемент автозаміни, що складається з неправильного слова "голографія" та правильного "голографія". Наберіть неправильне слово в перший рядок таблиці.

  3. Створіть елемент автозаміни, що складається зі скорочення "чтд" та повного словосполучення "что и требовалось доказать ". Запишіть скорочення в другий рядок таблиці результатів.

  4. Створіть елемент автотексту "Ацетилсаліцилова кислота " під назвою "Аспірин", Двома різними способами вставте його в третій рядок таблиці за допомогою автотексту.

  5. Виправте у своєму документі всі орфографічні помилки на трьох мовах в розділі "Перевірка орфографії 6", Кількість виправлень запишіть у четвертий рядок таблиці результатів.

  6. Створіть елемент автозаміни на базі помилки, що зустрічається в цьому тексті більше одного разу. Запишіть цей елемент у п'ятий рядок таблиці результатів.

  7. Відкрийте файл і підсумуйте, скільки разів у тексті зустрічається слово "моделювання ". Результат занесіть у шостий рядок таблиці результатів.

  8. Підсумуйте, скільки разів слово "задач" зустрічається як окреме слово. Результат занесіть у сьомий рядок таблиці.

9. Підсумуйте кількість входжень слова "Моделювання " в тексті з урахуванням регістру символів і результат занесіть у восьмий рядок таблиці.

  1. Увімкніть режим підстановки символів у вікні пошуку і задайте шаблон розшуку "задач?". Підсумуйте кількість зупинок редактора і результати занесіть у дев'ятий рядок таблиці.

  2. Замініть у документі слово "задач " як окреме слово на слово "задача" в автоматичному режимі. Кількість замін занесіть у десятий рядок таблиці.

  3. Ввімкніть режим підстановки символів і замініть слова, що задовольняють шаблону "теоретичні", на слово "теоретична" у ручному режимі. Кількість замін занесіть в одинадцятий рядок таблиці.

  4. Перемістіться в документі за номерами рядків з використанням абсолютних і відносних номерів.

  5. Збережіть документ і здайте його на перевірку вкладачеві.