Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна зроблені завдання.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
531.46 Кб
Скачать

1.3 Постановка завдань на дипломну роботу

Завдання дослідження дипломної роботи:

Основною метою дипломної роботи є створення віртуального тренажера «Електронна пошта ». Для успішного виконання даного навчального програмного продукту необхідно виконати завдання на трьох етапах його розробки: попередньому, безпосередньому і завершальному .

Попередній етап:

  • Постановка завдань функціонування віртуального тренажера «Електронна пошта»

  • Створення алгоритму роботи

  • Вибір навчального курсу.

  • Визначення рівня загальної підготовки та рівня комп’ютерних знань.

  • Написання тексту навчального курсу.

  • Підбір ілюстративного і довідкового матеріалу.

  • Створення ескізів інтерфейсу.

  • Написання сценарію програми та окремих блоків.

  • Різні варіанти представлення навчального матеріалу.

Безпосередня робота зі створення навчального курсу:

  • Програмування роботи віртуального тренажера «Електронна пошта»

  • Створення змісту курсу «Інтернет».

Розробка форми представлення матеріалу:

- гарнітури шрифту;

- графічних зображень;

- апаратні засоби.

Завершальний етап

  • Тестування віртуального тренажера «Електронна пошта»

  • Тестування навчального курсу.

  • Удосконалення оболонки віртуального тренажера .

  • Супровід курсу.

  • Дотримання Закону про електронні документи.

ІНЖЕНЕРНО-ПРОЕКТНА ЧАСТИНА

2.1 Розробка функціональної схеми (алгоритму) роботи об’єкта проектування

Функціональна схема – схема, що роз'яснює певні процеси, що відбуваються у певних функціональних ланцюгах виробу (устаткування) чи у виробі (устаткуванні) в цілому.

Функціональна схема містить інформацію про способи реалізації пристроєм заданих функцій (рис. 2.1-2.4). За такою схемою можна визначити, як здійснюються перетворення і які для цього необхідні функціональні елементи. Кожен функціональний елемент містить лише ті входи і виходи, які необхідні для його коректної роботи. Дана схема розробляється на основі структурної схеми для кожного блоку, в результаті з окремих функціональних елементів складається загальна функціональна схема об'єкту

Рисунок 2.1— Схема взаємодії головної сторінки тренажера з умовами реєстрації

Рисунок 2.2— Схема взаємодії анкети тренажера з умовами реєстрації

Рисунок 2.3— Схема взаємодії елементів сторінки тренажера«Вхідні», «написати лист», «перевірити пошту»

Рисунок 2.4 – Функціональна схема об’єкта проектування

.

2.2 Опис засобів розробки об’єкта проектування.

Для розробки електронних посібників існує різноманітна кількість засобів. У даному розділі ми наведемо опис тих програмних продуктів, які використовувались при розробці даного електронного посібника( Forge Converters 2.0.0, Question Writer 3, Camtasia Studio 7, Autoplay Media Studio 7.0, JavaScript).

Forge Converters 2.0.0 – цей продукт дає можливість обробляти лекційні, лабораторні та практичні заняття, які раніше були підготовлені(Рис.2.5 ). Він дозволяє конвертувати текстові файли у форматі WORD різного обсягу. Інтерфейс цієї програмного продукту легкий у використанні для будь якого користувача, навіть для не досвідченого. Має здатність змінювати стилі оформлення як в самому інтерфейсі так і в створюваному ним проекті. Також має можливість зберігати титульні сторінки та інформацію про автора.

Рисунок 2.5— Forge Converters 2.0.0

Question Writer 3 – з цим програмним продуктом ви зможете створювати тести і тести на основі простого й зручногоінтерфейсу, у якого всі команди виконуються дотиком однієї кнопки.

Скіни і теми дозволять Вам робити персоналізовані тести, які забезпечать, що жоден продукт не буде схожий на інший. Збереження вашої роботи дуже легко, і ним можна ділитися з іншими людьми по електронній пошті.

Camtasia Studio 7 - програма для створення широкого спектру відеофайлів: від презентацій та наочних посібників до відеоуроків і демонстраційних слайдів для лекцій. Camtasia Studio допоможе гідно оформити ваші матеріали і професійно втілити ідеї. Ваші Відеопроекти, створені за допомогою Camtasia Studio, відмінно впишуться в дизайн веб-сторінки або блогу, їх можна буде записати на диск або будь-який портативний пристрій.

Гнучкі можливості запису: захоплення цілого екрана, вікна або області, додавання музичних треків, мікрофона, комп'ютерних звуків, матеріалів з відеокамери для створення першокласного демо-ролика.

Autoplay Media Studio 7.0 - програма призначена для створення меню автозапуску CD / DVD. До програми додається величезна кількість шаблонів для різноманітних дисків: музичних, з фільмами, даними і т.д. При роботі з програмою можна цілком налаштовувати компоненти, додавати додаткові «фішки»: Flash-анімацію, відеофайли, слайд-шоу, посилання на веб- сторінки і т.д.

JavaScript -об’єктно-орієнтована і машинонезалежна мова програмування, призначена для створення додатків в Інтернеті. Поєднаємо з усіма типами комп'ютерів, що працюють в глобальній мережі. Про­грами на мові JavaScript включаються до складу HTML -документа. У вказаному плані ця мова може вважатися розширенням складу команд HTMLДля створення програм на JavaScript не потрібно ніяких додаткових коштів: потрібний лише браузер, підтримувальний JavaScript (Netscape Navigator 2.0 і вище або Microsoft Internet Explorer), а також редактор для створення HTML документів.