Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РНП МАКРО МЕ-2012-2013.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
864.26 Кб
Скачать

9. Методи навчання

Основними методами при викладанні навчальної дисципліни є:

  1. інформаційно-рецептивний;

  2. евристичний; дослідницький;

  3. пояснювально-ілюстративний, репродуктивний, проблемне викладання, пошуковий, дослідницький;

  4. словесні методи - розповідь-пояснення, бесіда, лекція;

  5. наочні методи - ілюстрація, демонстрація;

  6. практичні методи: завдання, практичні роботи, реферати студентів;

  7. індуктивні;

  8. дедуктивні;

  9. навчальна робота під керівництвом викладача - самостійна робота в аудиторії;

  10. самостійна робота студентів при підготовці до семінарських, практичних занять та виконанні індивідуального науково-дослідницького завдання;

  11. методи стимулювання інтересу до навчання: навчальні дискусії, аналіз практичних ситуацій;

  12. методи контролю, самоконтролю, взаємоконтролю, корекції, самокорекції та взаємокорекції.

10. Методи контролю

Оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни «Макроекономіка» здійснюється за результатами поточного та підсумкового контролю знань.

Контроль успішності студента з навчальної дисципліни включає:

- поточно-модульний контроль за 100 – бальною шкалою, що передбачає:

  • контроль рівня засвоєння теоретичного матеріалу під час проведення семінарських занять з метою перевірки рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи;

- оцінювання виконання індивідуальних завдань з навчальної дисципліни, що передбачені робочим навчальним планом та індивідуальним навчальним планом студента на навчальний рік ;

  • оцінювання участі студента у наукових конференціях, олімпіадах, його наукових публікацій тощо,

  • оцінювання написання модульної контрольної роботи.

- підсумковий контроль - здійснюється у формі екзамену (за 100-бальною шкалою, за шкалою оцінювання університету та шкалою ЄСТS.

Успішність студента з навчальної дисципліни оцінюється у балах за 100-бальною шкалою, за шкалою оцінювання університету та шкалою ЄСТS.

Модульний контроль здійснюється після вивчення усіх його змістових модулів (вивчення теоретичного матеріалу та його закріплення під час проведення семінарських занять) та за результатами виконання студентом індивідуальних завдань з даного модуля.

Він здійснюється на останньому семінарському занятті з модуля. Студенти-заочники модульні контрольні роботи виконують під час самостійної роботи.

Модульний контроль здійснюється у письмовій формі і включає теоретичне питання, тести та завдання. Він включає завдання з усіх складових змістових модулів та передбачає перевірку розуміння студентом програмного матеріалу модуля в цілому, логіки та взаємозв'язків між окремими змістовими модулями, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни.

Результати перевірки модульної контрольної роботи доводяться до студентів не пізніше 3-х днів з дня її написання.

Письмові відповіді студента на модульній контрольній роботі зберігаються на кафедрі протягом навчального року.

Для студентів заочної форми навчання модульним контролем є виконання контрольних робіт з дисципліни під час самостійної роботи згідно з робочим навчальним планом. Контрольна робота з навчальної дисципліни повинна включати питання з усіх змістових модулів, які визначені робочою програмою навчальної дисципліни для студентів-заочників, та оцінюватись за системою розподілу балів, що визначається у цій же програмі. Завдання щодо виконання контрольних робіт видаються студентам під час установчої або чергової сесії на наступний період самостійної роботи студентів. .

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за кожний з модулів та за всі модулі (види навчальної діяльності) з навчальної дисципліни становить 100 балів.