Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАВИЛА НАПИСАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ РЕФЕРАТУ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать

Оформлення заголовків структурних елементів

Заголовки структурних елементів, зокрема «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», не нумерують. Розділи, підрозділи, пункти роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять. Кожну структурну частину курсової роботи починають з нової сторінки.

Розділи і підрозділи завжди повинні мати заголовки. Заголовки структурних розділів роботи необхідно розміщувати всередині рядка і друкувати великими літерами без крапки наприкінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів-маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не проставляють. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. Підрозділи, пункти та підпункти починати з нової сторінки не треба.

Відстань між заголовком розділу та заголовком підрозділу повинна дорівнювати 2 інтервалам. А відстань між заголовком підрозділу до тексту повинна дорівнювати 1 інтервалу (за винятком заголовка пункту). Не допускається розміщувати заголовок підрозділу, пункту або підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього вміщується лише один рядок тексту.

Оформлення переліків

Переліки, за потреби, можуть бути наведені всередині пунктів або підпунктів. Перед переліком ставлять двокрапку. Перед кожною позицією переліку слід ставити малу літеру української абетки з дужкою, або, не нумеруючи — дефіс (-) це, так званий, перший рівень деталізації. Для подальшої деталізації переліку слід використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації). Переліки першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу, другого — з відступом відносно місця розташування переліків першого рівня.

Зразок

В організації є:

а)склад:

     1)матеріалів;

     2)готової продукції;

б)відділ реалізації.

Оформлення формул

Формули в курсовій роботі нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери пишуть біля правого поля аркуша в одному рядку з відповідною формулою у круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Нижче, під формулою, дається пояснення значень використаних у формулі символів в послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнту записують з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки.

У формулі мають використовуватись букви лише одного алфавіту (українського, російського, латинського тощо). Не допускається використання букв різних алфавітів.

Наприклад:

(3.1)

де ЧДП — чистий дисконтний прибуток, грн.;

ВВ — валова виручка від реалізації готової продукції, грн.;

В — витрати, грн.;

t — шаг (рік) розрахунку;

r — норма дисконту, %;

(1+r)t – коефіцієнт дисконтування;

n — горизонт розрахунку

Також слід зазначити, що перед та після формули повинен бути один інтервал.