Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIChNE_ZANYaTTYa_TEA_Vosstanovlen.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
531.97 Кб
Скачать

Практичне заняття №10

Тема: Розрахунок чисельності виробничого персоналу.

Мета роботи: Вивчення методики розрахунку чисельності виробничого персоналу.

Зміст роботи: Ознайомитись з теоретичними основами розрахунку числа виконавців робіт з ТО і ПР для АТП, БЦТО чи СТОА. Виконати розрахунки для базового варіанту і при зміні умов функціонування АТП, БЦТО чи СТОА.

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ.

Виконуємо розрахунок для дiльницi у вiдповiдностi до завдання на КП.

Розрiзняють технологiчно необхiдну (явочну) i штатну кiлькiсть робiтникiв. Кiлькiсть явочних робiтникiв у зонах ТО i ПР визначається як добуток кiлькостi робочих одного поста , прийнятого при розрахунках постів, на кiлькiсть постів чи кiлькiсть виконавцiв однiєї лiнії на кiлькiсть лiнiй.

На дiлянках (цехах) кiлькiсть явочних робiтникiв можна визначити за спiввiдношенням:

, (3.33)

де – рiчний обсяг робіт цеху чи дiльницi, людино-год;

– рiчний фонд часу робочого мiсця чи технологiчно необхiдного працюючого (дод.8).

до практичного заняття провести розрахунки числа виконавців робіт з ТО і ПР для АТП, БЦТО чи СТОА для базового варіанту і при зміні умов функціонування підприємства.

Оформити звіт по практичній роботі з викладенням теоретичних, вхідних і розрахункових даних для базового варіанту і при зміні умов функціонування АТП, БЦТО чи СТОА. Зробити висновки за результатами розрахунків.

Практичне заняття №11.

Тема: Розрахунок площ виробничих приміщень.

Мета роботи: Вивчення методики розрахунку площ і номенклатури виробничих приміщень АТП, БЦТО чи СТОА.

Зміст роботи: Ознайомитись з методикою розрахунку площ, переліком основних і допоміжних виробничих приміщень АТП, БЦТО чи СТОА. Виконати розрахунки для базового варіанту і при зміні умов функціонування АТП, БЦТО чи СТОА.

ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ.

Площу виробнiчого примiщення визначають для заданого в завданнi на КП, за питомою площею на одиницю обладнання.

1. Площа зони ТО чи ПР.

, (3.35)

де – площа, яку займає автомобiль в планi, м2;

– питома площа примiщення, яка припадає на одиницю площi яку займає автомобiль, при двостороньому розмiщеннi постів = 4....5, при односторонньому = 6....7;

– кiлькiсть постів зони.

Ширину проїздiв вибирають за таблицями [7,8,10]. Площу зон ТО з поточними лiнiями визначають як добуток довжини лінії (див.п.1.3.б) та ширини зони. Ширина зони дорiвнює сумi ширини автомобіля i вiдстаней вiд обох сторiн автомобіля до стiн (колон) чи інших автомобiлiв.

2. Площа виробничих дiльниць (цехiв)

, (3.36)

де – сумарна площа горизонтальної проекції по габаритних розмiрах обладнання, кв.м;

– коефiцiєнт щiльностi розміщення обладнання: для слюсарно-механiчного, мiдницько-радiаторного, ремонту електрообладнання, приладiв системи живлення, оббивного вiддiлень = 3....4; для агрегатного, шиномонтажного, ремонту обладнання та iнструменту = 3,5....4,5; для зварювального, жерстяницького, арматурного =4...5; для ковальсько-ресорного, деревообробного = 4,5...5,5.

Пiсля закiнчення розрахунків площ проводять компоновку зони чи дiльницi з урахуванням дiючих вимог [7,8,9,10].

Отримавши індивідуальне завдання і програмне забезпечення до практичного заняття провести розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень АТП, БЦТО чи СТОА для базового варіанту і при зміні умов функціонування підприємства.

Оформити звіт по практичній роботі з викладенням теоретичних, вхідних і розрахункових даних для базового варіанту і при зміні умов функціонування АТП, БЦТО чи СТОА. Зробити висновки за результатами розрахунків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]