Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_3_k.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
151.55 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Національний університет

Водного господарства та природокористування

Кафедра менеджменту

Методичні вказівки

щодо проходження організаційно-управлінської практики

студентами 3 курсу спеціальності 6.050200

“Менеджмент організацій” денної форм навчання.

Рекомендовано до друку

методичною комісією

факультету менеджменту

Протокол №

від травня 2007 року.

Рівне 2007

Методичні вказівки щодо проходження організаційно-управлінської практики студентами 3 курсу спеціальності 6.050200 “Менеджмент організацій” денної форм навчання. /В.В.Нетепчук. –Рівне: НУВГП, 2007. – 13с.

Упорядник В.В.Нетепчук, Заслужений працівник народної освіти України, старший викладач.

Відповідальний за випуск Л.Ф.Кожушко, д-р технічних наук, проф. завідувач кафедри менеджменту

© В.В.Нетепчук., 2007

© Національний університет

водного господарства

та природокористування. 2007

Вступ.

Все більша насиченість сучасних ринків, постійно зростаюча конкуренція призвели до необхідності переглянути традиційні уявлення про управління як жорстко заданий перелік функцій спрямованих на створення "споживчих характеристик" в товарній продукції і значно розширити тлумачення цього поняття. Такі складові організаційного будівництва, як цілі, задачі, структура, технології та персонал трансформувалися у новий зміст, отримали нові оціночні критерії.

Змінюються і підходи щодо змісту, методів підготовки та оцінки кваліфікації фахівців з менеджменту. Дж. Гослінг та Генрі Мінтцберг вважають, що «науковість» або «функціональний професіоналізм» не є головними характеристиками менеджерської освіти. Менеджмент – це не наука, і не професія. Це - не якась визначена функція і не комбінація функцій. В ній можуть використовуватися і використовуються наукові знання, можуть створюватися власні професійні стандарти. Але, наукові знання для менеджера марні, якщо він не має ремісничих навичок управління, у тому числі, і навичок «керування знаннями» (knowledge management). Марним є і функціональний професіоналізм, якщо менеджеру не вистачає своєрідного такту та інтуїції, що зближує дану діяльність з мистецтвом.

Менеджмент як такий – це практика, що засвоюється тільки в контексті колективної діяльності.

Вам, студенти ІІІ курсу надається шанс під час проходження організаційно-управлінської практики пізнати особливості колективної діяльності та перетворити отриманні знання в персональне розуміння змісту управлінських процесів, отрмати навички перетворення власних знань та розумінь у практичну реальність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]