Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ВКР 2010 БАКАЛАВР 01-12-2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
920.58 Кб
Скачать

Додаток 6 зразок написання вступу бакалаврської кваліфікаційної роботи вступ

Достовірні дані бухгалтерського обліку забезпечують різного роду інформацію для управління підприємством у сучасних ринкових умовах та дозволяють об’єктивно відобразити цей об’єкт у звітності підприємства. Якісна характеристика інформації, сформована у системі бухгалтерського обліку, має важливе значення як безпосередньо для цілей управління підприємством, так і для зовнішніх користувачів.

Одним із важливих об’єктів облікового процесу і показників фінансової звітності виступають основні засоби, аналіз яких на основі показників обліку складає загальну картину результатів діяльності підприємства загалом.

Виходячи із важливості достовірного показників основних засобів, правильна організація їх обліку визначає ефективність бухгалтерської системи на підприємстві. Крім цього, організація бухгалтерського обліку основних засобів вимагає її удосконалення у відповідності до потреб адаптації показників про основний капітал до виробничих відносин, що склалися у реальній практиці ринкової економіки. Поряд з міжнародною і вітчизняною стандартизацією і регламентацією облікового процесу основних засобів та розкриття інформації у фінансовій звітності, вітчизняними і зарубіжними тематичними дослідженнями пропонується низка методологічних аспектів удосконалення обліку цього об’єкта.

Метою виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи є узагальнення, систематизація та співставлення методичних положень з обліку основних засобів, концептуальних засад розкриття інформації у звітності підприємства, аналізу та оцінювання ефективного і раціонального використання основних засобів, підтвердження достовірності і релевантності облікових даних.

Об’єктом роботи виступає організація обліку основних засобів на ВАТ “І”, процес аналізу їх використання на підприємстві. Бакалаврська кваліфікаційна робота складається з 3 розділів, висновків, списку використаних джерел інформації, додатків.

У першому розділі роботи розкриті економічний зміст, характерні ознаки та класифікація основних засобів, теоретико-нормативні та регламентаційні основи обліку об'єкта дослідження, проаналізовано та узагальнено теоретичну інформацію, здійснено поглиблений аналіз чинної нормативної бази та огляд навчальної і спеціальної літератури з обраної теми.

У другому розділі наведено коротку характеристику базового підприємства і його обліково-аналітичної служби, визначено її основні функції. Для кількісної оцінки результатів господарської діяльності підприємства наведено основні економічні показники його діяльності за два останні роки, реалізовану методику аналізу основних засобів на основі зібраної економічної інформації. Розкрито облікову політику базового підприємства та запропоновано рекомендації щодо її покращення.

У третьому розділі роботи розкрито питання організації та методики бухгалтерського обліку основних засобів, зокрема документування, аналітичний та синтетичний облік та порядок відображення показників у фінансовій звітності підприємства. Розглянуто питання використання комп’ютерних технологій для ведення обліку основних засобів на базовому підприємстві та можливості інформаційної системи для комп’ютеризації облікових робіт.

У висновках узагальнено та систематизовано організацію обліку основних засобів та наведено шляхи і концептуальні підходи до удосконалення об’єкта дослідження. Відзначено рівень відповідності практичної організації обліку основних засобів на базовому підприємстві чинним нормам вітчизняної стандартизації і регламентації обліку. Вказано окремі недоліки при організації обліку основних засобів та наведено висновки і пропозиції щодо удосконалення обліку на підприємстві, які випливають із матеріалів бакалаврської кваліфікаційної роботи.

Додаток 7