Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab 5-6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
2.03 Mб
Скачать

Налаштування миші

Під час роботи з Windows і з програмами, які працюють під управлінням Windows, основні операції, як правило, виконуються за допомогою миші. Тому ефективність роботи з комп'ютером у значній мірі залежить від параметрів налаштування миші.

Для налаштування миші у Windows 2000 виконайте наступні дії.

1. Відкрийте вікно папки Панель управлення, а потім подвійним клацанням на піктограмі Мышь відкрийте діалогове вікно Свойства: Мышь

2. На вкладниці Кнопки мыши у розділі Конфигурация кнопок задайте функцію основної кнопки для лівої чи правої кнопки миші.

3. У розділі Число щелчков для открытия или выделения файлов и папок виберіть спосіб виділення та відкриття папок та файлів.

4. У розділі Скорость выполнения двойного щелчка встановіть інтервал між натисканнями, при якому два окремих натискання на основну кнопку миші сприймаються як одне подвійне. Таке подвійне натискання на піктограмі дозволяє відкрити папку чи запустити програму.

5. На вкладниці Указатели у розділі Схема виберіть потрібну схему для вказівників миші.

6. На вкладниці Перемещение задайте швидкість переміщення вказівника (величину екранного переміщення вказівника при заданому переміщенні миші), а також встановіть прискорення та вихідне положення для вказівника.

7. Щоб закрити діалогове вікно Свойства: Мышь та зберегти встановлені настройки, натисніть на кнопці ОК.

Зміна дати і часу

Папка Панель управлення дозволяє також встановлювати такі важливі параметри як системні дата і час. Для перевірки і задання поточної дати і часу виконайте наступні дії.

1 .Натисніть на кнопці Пуск. Задайте команду Настройка-Панель управления.

2. У вікні Панель управлении двічі клацніть на піктограмі Дата и время.

Для Windows ХР потрібно клацнути на групі Дата, время, региональные языки и стандарты. Після чого у вікні що відкриється вибрати піктограму Дата и время.

Відкриється діалогове вікно Свойства:Дата и время.

3. У розділі Дата встановіть у полі лічильника поточний рік, а із випадаючого списку виберіть поточний місяць, потім клацніть на поточному дні у календарі

4. Для зміни часу виділіть з допомогою миші у полі лічильника години, хвилини чи секунди, а потім введіть потрібне значення або скористайтеся стрілками лічильника для зміни показів годинника.

5. Встановіть часовий пояс.

6. Якщо необхідно, щоб операційна система автоматично переводила годинник весною і осінню, встановіть опцію Автоматический переход на летнее время и обратно.

У Windows ХР ще додано вкладка Время Интернета, за допомогою якої можна налаштувати синхронізацію показів годинника через певний сервер.

Теоретичні запитання.

  1. Що таке програма Проводник. Які є способи її запуску. Чи відрізняються суттєво механізми проведення основних операції(створення, перейменування, копіювання, переміщення, видалення) з файлами у програмі Проводник та у середовищі Windows.

  2. Чому одні папки у програмі мозначаються таким чином , а інші наступним – .

  3. Яким чином здійснюється пошук файлів та папок у середовищі Windows?

Що таке підстановлювальні знаки, які знаки відносяться до підстановлювальних, для чого їх використовують?

  1. Що таке ярлик, для чого його використовують?

  2. Що таке форматування дискет. Які є способи форматування, чим один відрізняється від іншого?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]