Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка облікова політика.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
592.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Тернопільський національний економічний університет

Факультет аграрної економіки і менеджменту

Кафедра аграрного бізнесу і обліку

Методичні вказівки і завдання до проведення практичних занять, самостійної індивідуальної роботи з курсу “облікова політика”

для студентів спеціальності

6.030509 “Облік і аудит” денної і заочної форм навчання

Затверджено на засіданні кафедри

аграрного бізнесу і обліку.

Протокол № 1 від 28. 08. 2012 року.

Тернопіль – 2012

Методичні вказівки і завдання до проведення практичних занять, самостійної індивідуальної роботи з курсу “Облікова політика” для студентів спеціальності 6.030509 “Облік і аудит” денної і заочної форм навчання // Укл. Литвин Р. П. – Тернопіль: ТНЕУ, 2012. – 44 с.

Рецензенти:

Скирпан Ольга Петрівна,

кандидат економічних наук, доцент Палюх Микола Степанович,

кандидат економічних наук, доцент

Відповідальний за випуск:

Пархомець Микола Кирилович,

доктор економічних наук, професор

Затверджено та схвалено науково-методичною радою факультету аграрної економіки і менеджменту Тернопільського національного економічного університету.

Протокол № 9 від 17. 09. 2012 року.

ВСТУП

Сьогодні відбулися зміни в нормативному регулюванні бухгалтерського обліку від централізованого керівництва методики, технології та процедури до регламентування принципів ведення обліку і децентралізації вибору суб'єктом господарювання сукупності конкретних методів і форм ведення бухгалтерського обліку, які обираються, на основі загальноприйнятих правил та особливостей діяльності суб'єктів господарювання. Все це спричинює особливу важливість процесу становлення облікової політики підприємства.

Дисципліна “Облікова політика” орієнтована на формування у майбутніх фахівців навичок свідомого, обґрунтованого формування облікової політики. Опанування управлінських та методичних аспектів формування такої політики дає можливість сформувати у студентів навички практичної роботи з обґрунтування елементів облікової політики з урахуванням організаційних і технологічних особливостей підприємств, вимог чинного законодавства, потреб та запитів менеджменту різного рівня.

Дисципліна “Облікова політика” є однією зі складових, яка забезпечує формування професійних знань фахівців за спеціальністю “Облік і аудит”, її метою є засвоєння принципів, методів і процедур бухгалтерського обліку, які необхідно застосовувати на кожному підприємстві з метою складання і подання звітності.

Досягнення поставленої мети зумовлює такі завдання при вивченні дисципліни:

  • засвоєння вимог нормативно-правових актів щодо визначення облікової політики підприємства;

  • формування цілісної системи знань особливостей принципів, методів і процедур бухгалтерського обліку, які використовуються для складання й подання звітності;

  • оволодіння навиками практичного застосування елементів облікової політики;

  • забезпечення вміння визначати облікову політику підприємства з урахуванням особливостей його діяльності та вимог нормативно-правових актів.