Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bazy_Danyh2007.rtf
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
256.15 Кб
Скачать

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Список лікарів та пацієнтів яких вони лікують на певний момент часу.

  • Звіт “Історія хвороби” для певного пацієнта з вказанням хвороб, діагнозів, призначених лікарств.

  • Зведена таблиця завантаженості лікарів протягом певного року, де по вертикалі показано список лікарів, по горизонталі - місяці року, а в клітинках кількість хворих.

Варіант 7. “Облік кадрів”

Інформаційна система призначена для обліку особових даних працівників підприємства.

Підприємство поділене на відділи, кожен з яких має назву, абревіатуру та керівника. В кожному відділі працює не більше ніж 20 працівників. Кожен працівник характеризується табельним номером, прізвищем, ім'ям, по-батькові, паспортними даними, датою та місцем народження, домашньою адресою. Працівник працює на певній посаді, за що отримує оклад. За кожен рік, відпрацьований на підприємстві, оплата працівника збільшується на 1.2%. Працівник може міняти посади, інформаційна система повинна зберігати історію попередніх посад працівника. Працівник кожного року має відпустку, тривалість якої залежить від посади та вимірюється в днях за календарний рік роботи. Система повинна зберігати дані про всі відпустки працівників. Одночасно перебувати в відпустці можуть не більше 5 працівників одного відділу.

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Список працюючих відділу (відділ – параметр).

  • Список працівників з вказанням періодів використаних відпусток з підсумком днів проведених в відпустках для кожного працівника.

  • Довідка працівника з вказанням посади та окладу.

  • Список відділів з вказанням керівника та кількості працюючих.

Варіант 8. “Облік товарів”

Інформаційна система призначена для обліку товарів в невеликому магазині.

Кожен товар характеризується кодом, категорією, назвою, одиницями виміру, терміном зберігання, ціною закупки та ціною продажу. Товар приходить в магазин від постачальників, продається покупцям та може бути списаний на витрати. Інформаційна система повинна зберігати дані про всі такі операції з вказанням номеру документу, дати, постачальника чи одержувача товару, кількостей кожного товару що бере участь в операції. Система повинна відслідковувати також оплати постачальникам за поставлений товар та надходження оплат від покупців за проданий товар. Система не дозволяє продаж товару покупцям, борг яких перевищує 1000 грн. В системі потрібно зберігати дані про постачальники та покупців: код, назву, адресу, категорію, процент знижки на ціни. Система повинна забороняти продаж товару, якщо його немає в наявності.

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Список товарів певної категорії (параметр) з вказанням назви, обох цін та наявної кількості.

  • Список обігу товарів за певний період часу з вказанням назви, суми товару наявного на початок періоду, суми приходу товару за період, суми продаж та списання товару за період, суми товару, наявного на кінець періоду. Підбивати підсумки по категоріях.

  • Список постачальників з вказанням всіх даних документів про прихід товару від них.

Варіант 9. “Аеропорт”

Інформаційна система призначена для обліку роботи невеликого аеропорту.

В аеропорту є літаки, кожен з яких характеризується бортовим номером, моделлю, кількістю відпрацьованих годин. Літаки кожної моделі характеризуються кількістю місць, вантажопідйомністю. На кожному літаку виконуються рейси, що визначаються пунктом відправлення, пунктом призначення, часом вильоту та посадки, номером. Кожен рейс може виконуватися тільки на літаках певної моделі. Вильоти літаків обслуговуються екіпажем в складі командира, пілота та двох стюардес. Члени екіпажу мають наступні атрибути: номер, прізвище, дату народження, адресу. Пілот може виконувати рейси тільки на дозволених йому типах літаків. У кожного пілота повинна бути перерва між вильотами не менше трьох днів. Система повинна відслідковувати конфлікти з призначенням персоналу одночасно на кілька вильотів. В системі повинна зберігатися кількість проданих квитків на вильоти, вильоти на які більше половини місць не продано, не виконуються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]