Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bazy_Danyh2007.rtf
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
256.15 Кб
Скачать

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Розклад конференції з вказанням секцій, місця проведення, виступів, інформації про виступаючих.

  • Список всіх учасників конференції з вказанням місць праці та посад.

  • Список потрібного обладнання з вказанням яке обладнання буде потрібне в якому приміщенні і коли.

Варіант 4. “Екскурсії”

Інформаційна система служить для організації, яка проводить автобусні екскурсії на замовлення.

Кожна екскурсія є запланованою на певний день, має певну тривалість, місце призначення, відстань, замовника, тип, кількість екскурсантів. На кожну екскурсію плануються певні автобуси які мають певну місткість, шофера, можуть обслуговувати певні типи екскурсій, характеризуються розходом бензину на кілометр. За кожну екскурсію система повинна нарахувати оплату за певною формулою яка враховує кількість екскурсантів, розхід бензину та тривалість екскурсії. Система повинна враховувати надходження платежів за екскурсії згідно виставлених рахунків. Автобус та шофер не можуть одночасно обслуговувати дві екскурсії. Потрібно контролювати місткість автобусів та інформувати чи є вона достатньою для екскурсії. Екскурсія не може надаватись замовнику, який має борг на протязі 30 днів.

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Список екскурсій за певний проміжок часу з вказанням вартості.

  • Графік використання автобусів за певний проміжок часу.

  • Фінансовий звіт за місяць, який вказує для кожного дня загальну суму виконаних екскурсій та надходження оплати.

  • Довідку замовника з вказанням замовлених екскурсій та проведених оплат.

Варіант 5. “Виконання проектів”

Інформаційна система служить для організації, яка виконує різні проекти на замовлення. Система повинна проводити облік проектів, затраченого на них часу, виконавців, оплат по проектах.

Кожен проект має назву, замовника, керівника проекту, планову тривалість виконання, категорію складності, дату початку. Кожен проект виконує декілька виконавців. Кожен виконавець кожного дня звітується про те на яких проектах він працював, що робив та скільки годин він затратив на кожен проект. Виконавець має ім’я, посаду, кваліфікація. Кожна кваліфікація має певну погодинну ставку оплати. Кожна посада має певний коефіцієнт надбавки до погодинної оплати. Категорія договору також має коефіцієнт до оплати робіт по договору. Кожного місяця система повинна згенерувати рахунки на оплату робіт по кожному договору які повинні бути оплаченими замовниками. Сума оплати по договору визначається аналізом звітів кожного виконавця проекту плюс накладні затрати в розмірі 40% обчисленої вартості. Система повинна нараховувати також місячну зарплату всім виконавцям яка визначається аналізом звітів кожного виконавця. Система повинна враховувати оплату рахунків замовниками. Замовник не може замовити новий проект, якщо він має неоплачені на протязі 3 місяців проекти. Кожен виконавець не може прозвітувати виконання більше 10 годин роботи в день.

Система повинна надавати наступні звіти:

  • Список проектів з вказанням суми виконаних робіт та надходженням оплати з групуванням по категоріях.

  • Відомість на зарплату співробітникам за деякий місяць з групуванням по посадах.

  • Звіт про виконану роботу по деякому проекту за місяць.

Варіант 6. “Поліклініка”

Інформаційна система служить для поліклініки, яка обслуговує різні типи пацієнтів. Система повинна проводити облік пацієнтів, історію хвороби кожного з них, вживані медикаменти, лікуючих лікарів.

Кожен пацієнт має ідентифікаційний номер, прізвище, ім’я, по-батькові, адресу, протипоказання на прийом ряду лікарств, характеристику . Кожен з них хворів на певну хворобу протягом деякого періоду часу та мав лікуючого лікаря на цей час. Лікар ставить діагнози підопічному хворому та призначає певні ліки. Лікар характеризується прізвищем, ідентифікаційним номером, спеціалізацією, адресою. Кожен хворий по закінченні періоду хвороби оцінюється по ефективності лікування в 100 бальній шкалі. Деякі ліки є комплексними та складаються з ряду інших ліків. Пацієнту не можна призначати ліки, які є протипоказані йому, або містять протипоказані складові. Лікар не може одночасно мати більше 10 пацієнтів. Пацієнт, який хворіє протягом трьох років неперервно або протягом 7 років сумарно береться на спецоблік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]