Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нова методичка з курсового 2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

2.2.3. Розрахунок одного із параметрів вузла4

В розділі здійснюються типові проектні або перебіркові розрахунки основних параметрів проектованого функціонального вузла пакувальної машини. Наприклад, для дозатора рідких продуктів рекомендується розраховувати його пропускну здатність і теоретичний час наповнення тари тощо.

3. Експлуатаційна частина

3.1. Монтаж та технічне обслуговування пакувальної машини

Заходи з підготовки пакувальної машини до роботи повинні переслідувати подвійну мету. По-перше, забезпечити необхідну якість виконання роботи шляхом регулювання робочих органів, встановленням відповідних зазорів та режимів роботи машини. Тому в даному розділі курсового проекту необхідно вказати, для чого і в яких межах, в якій послідовності необхідно проводити регулювання. По-друге, забезпечити необхідну надійність конструкції шляхом проведення технічного обслуговування та технічного ремонту.

Технічне обслуговування - комплекс операцій з підтримування працездатності або справності обладнання при використанні за призначенням, зберіганням і транспортуванням.

Тому, необхідно викласти перелік типових робіт які повинні виконуватись при обслуговуванні даної пакувальної машини, послідовність та періодичність проведення технічного обслуговування, назву необхідних експлуатаційних матеріалів і запасних частин.

3.2. Умови експлуатації та техніки безпеки

Належний технічний стан пакувальної машини залежить від дотримання умов її експлуатації. В даному розділі необхідно розглянути вимоги до умов експлуатації, які пред'являються для даної пакувальної машини. Також, слід зазначити, які пристрої встановлені на пакувальній для забезпечення безпеки обслуговуючого персоналу.

3. Вимоги до оформлення курсового проекту

3.1.Пояснювальна записка

Перша текстова сторінка пояснювальної записки виконується згідно з ГОСТ 2.104-68, за формою 2 (додаток 5). Решта сторінок ПЗ оформлюються згідно з ГОСТ 2.104-68, за формою 2а (додаток 5).

Матеріали пояснювальної записки брошуруються, сторінки нумеруються наскрізь. Першою сторінкою є титульна, другою завдання на курсовий проект, третьою – анотація і т.д. На першій та другій сторінках номер не ставиться. Текст пишеться на одній стороні аркуша.

Розділи нумеруються арабськими цифрами в межах всієї записки. Номер і назва розділу розділяється крапкою, після назви розділу крапка не ставиться. Назва розділу пишеться великими літерами посередині сторінки. Кожний розділ починається з нової сторінки без вставних аркушів з його найменуванням. Назву розділу розміщують на 15 мм нижче верхнього краю сторінки.

Підрозділи нумеруються арабськими цифрами в межах розділу. Номер і назва підрозділу пишуть малими літерами (крім першої великої) в такій послідовності: номер розділу, крапка; номер підрозділу, крапка; назва підрозділу. Після назви підрозділу крапка не ставиться. Перенесення в назвах розділів та підрозділів не допускається. Відстань між рядками в заголовках розділів та підрозділів повинна становити півтора інтервалу (5мм). Назва підрозділу пишеться з абзацу на 15 мм нижче попереднього рядка. Перший рядок тексту починається на 15 мм нижче від назви підрозділу (від основи останнього рядка назви до основи першого рядка тексту). Текст розміщують таким чином: відстань від рамки форми до границь тексту на початку рядка не менше 5мм, в кінці рядка не менше 3 мм, відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до верхньої або нижньої рамки форми залишають не менше 10 мм. Абзаци в тексті починають відступом рівним, 15-17мм. Кількість рядків на одній сторінці не повинна перевищувати 30.

Розрахунки спочатку записуються в загальному вигляді (формула) із розшифруванням всіх символів, а потім підставляються цифрові значення, Перший рядок розшифровки розпочинається словом „де" без двокрапки після нього. Значення кожного нового символу пишуться з нового рядка.

Одиниці фізичних величин, їх назва, вибір і написання повинні відповідати міжнародній системі одиниць (СІ).

Формули слід нумерувати в межах розділу. Номер формули в круглих дужках розміщують у правому куту сторінки, на рівні нижнього рядка формули. Складається він із номера розділу та власного номера формули, розділених крапкою. При посиланні в тексті вказують її повний номер, наприклад: „за формулою (2.10)...".

У записку слід вміщувати ілюстрації (схеми, графіки, креслення діаграми, та інші рисунки), які необхідні для повного розуміння тексту. Ілюстрації розміщують там, де в тексті є перша згадка про неї. Нумеруються ілюстрації арабськими цифрами суцільною нумерацією в межах розділу. Слово „Рисунок" пишуть скорочено під самим рисунком і супроводжують тематичною назвою із розшнфровкою всіх буквеннх та цифрових позначень, наприклад: Рис. 1.1. Функціональна схема автомату для дозування в язких продуктів.

Таблиці оформлюються згідно з ДСТУ 3008-95. Номер таблиці розміщується над таблицею в правому верхньому куті над відповідним заголовком і позначається арабськими цифрами суцільною нумерацією в межах розділу. Номер таблиці складається з номера розділу та порядкового номера таблиці, які розділені крапкою. Відповідний цифровий номер таблиці ставиться без знака № . При перенесені таблиці на наступну сторінку шапку повторюють і над нею пишуть: „Продовження таблиці..." із зазначенням її номера. В кінці заголовків та підзаголовків таблиць крапка не ставиться. Заголовки граф таблиць пишуться з великих літер, підзаголовки з малих, коли вони складають одне речення із заголовком, та з великих, коли окремі. Наприклад:

Таблиця 1.2.

Технічна характеристика автомату для дозування пастоподібних продуктів

№ п/п

Показники

Одиниці вимірювання

Значення

У списку використаної літератури включаються всі використані джерела із вказуванням прізвища та ініціалів автора, повної назви, міста, видавництва, року випуску та кількості сторінок.

Додатки оформляються як продовження записки. Кожен додаток починається з нової сторінки, у правому верхньому куту пишеться слово „Додаток" і ставиться його номер.

Для позначення графічних і текстових документів рекомендується наступна система позначень:

ХХХХ.ХХ.ХХ.ХХ.ХХХ.ХХ

де 1 – шифр машини (3-4 символи);

2 – порядковий номер складальних одиниць вищих порядків;

3 – порядковий номер складальних одиниць середніх порядків;

4 – порядковий номер складальних одиниць нижчих порядків;

5 – порядковий номер деталей починаючи з останньої цифри;

6 – буквений індекс документа:

ВЗ - вигляд загальний;

СК - складальне креслення;

КЗ - схема кінематична принципова;

ПЗ - пояснювальна записка тощо.