Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення Студентської ради.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Розділ III

Членство в СР

3.1. Членство в СР має представницький характер.

3.2 Членами СР можуть бути особи, які є студентами Інституту, визнають зміст цього Положення, виконують рішення керівних органів СР, відповідають основним вимогам, визначених цим Положенням, мають можливість та бажання працювати заради досягнення основних завдань, визначених цим Положенням.

  1. Прийняття до організації нових членів здійснюється за рішенням Загальних зборів СР, після чого вони автоматично набувають статусу асоційованого члена СР.

  2. За долучення до роботи СР, допомогу, активну участь в громадському житті Інституту, студенти можуть набувати статус асоційованого члена СР, що дозволяє брати участь в засіданнях Загальних зборів СР, але їх діяльність обмежується відсутністю права голосу на голосуваннях. Надання студентам статусу асоційованого члена СР здійснюється відповідно за рішенням Загальних зборів СР з ініціативи Голови СР.

  3. Голови різноманітних студентських гуртків, товариств, об'єднань та інших осередків студентської самореалізації Інституту автоматично набувають статус асоційованого члена СР.

  4. За особливий внесок у розвиток та роботу СР, особам може бути надано статус почесного члена СР. Відповідне рішення приймається Загальними зборами СР. Статус почесного члена передбачає наявність права голосу на Конференціях і Загальних зборах СР, присутність особи на Загальних зборах або Конференції СР не є обов'язковою.

  5. Членство в організації припиняється у таких випадках:

  1. Внаслідок добровільного виходу за поданою заявою.

  2. За рішенням Конференції або Загальних зборів СР простою більшістю голосів у випадку порушення, або ж не виконання членом СР норм та вимог цього Положення та дій, що призвели до дискредитації СР та негативно вплинули на репутацію ЛІБС УБС НБУ. Рішення Конференції або Загальних зборів СР з питання виключення члена СР з її лав є остаточним та оскарженню не підлягає.

  3. Внаслідок пропущених без поважних причин двох і більше засідань Загальних зборів СР.

  4. Закінчення навчання ( відрахування, переводу в інший навчальний заклад) члена СР в Інституті. При цьому вибування з лав СР здійснюється автоматично, без подання відповідних заяв.

Розділ IV

Права та обоє 'язки членів СР

4.1. Члени СР мають право:

  1. Виступати від власного імені і як члени СР.

  2. Брати участь у діяльності СР, зокрема у засіданнях Загальних зборів СР та Конференції СР.

  3. Одержувати інформацію про діяльність СР .

  4. Обирати та бути обраними до керівних органів СР.

  5. Користуватися всіма формами допомоги членам СР.

  6. Відкрито висловлювати та відстоювати погляди СР.

  7. Вносити пропозиції щодо поліпшення роботи СР.

  8. Добровільно вибувати з лав СР.

  9. Обирати і бути обраними до будь-якого органу студентського самоврядування міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

  10. Звертатися до будь-якого органу студентського самоврядування стосовно питань, що належать до компетенції даного органу та отримувати відповідь по суті запитань.

  11. Оскаржити дії посадових осіб, структурних підрозділів і органів студентського самоврядування, якщо вони обмежують його права чи принижують або ускладнюють досягнення цілей СР.

4.2. Члени СР зобов'язані:

  1. Дотримуватись вимог цього Положення.

  2. Брати участь у засіданнях Загальних зборів СР та Конференції СР.

  3. Контролювати дотримання прав та інтересів студентів в Інституті, сприяти виконанню студентами своїх обов'язків та реалізації їх прав, а також розвитку інтересів студентів.

  4. Дбати про зміцнення авторитету СР, дотримуватися норм моралі та ділової конструктивної критики, брати участь у роботі СР

  5. Виконувати рішення керівних органів СР, прийнятих в межах їхньої компетенції.

  6. Сприяти та забезпечувати реалізацію мети та виконання завдань, викладених у цьому Положенні.

  7. Дотримуватись норм етики, корпоративної культури, конструктивної роботи, поважати честь і гідність інших членів СР, обраних до органів управління.

4.2.8. Не допускати дій, що можуть заподіяти шкоду авторитету СР та поширенню негативної громадської думки про організацію та ЛІБС УБС НБУ.