Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення Студентської ради.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Проект змін

Затверджений Загальними зборами СР

Погоджено Затверджено

Директор ЛІБС УБС НБУ Голова СР ЛІБС УБС НБУ

Вознюк М.А. Хміль О.В.

« » 2012 р. «__» ____________2012 р.

Р-

Прийнято загальними зборами СР

« » 2012 р.

Затверджено Конференцією органів студентського самоврядування «___» 2012 р.

ПОЛОЖЕННЯ

Про центральний орган студентського самоврядування

«Студентська Рада Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи

Національного банку України (м. Київ)»

Львів 2012

Розділ І

Загальні положення

  1. Студентська організація Студентська Рада Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) - центральний орган студентського самоврядування, молодіжна студентська організація, яка створюється та діє на підставі та відповідно до Конституції України та чинного законодавства, зокрема Закону України "Про вищу освіту", Статуту Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ), Положення про Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) та цього Положення , а також на підставі інших чинних нормативно-правових актів України, користується допомогою та підтримкою директорату, профспілкового комітету студентів, що стосується методичного, організаційного, фінансового і майнового забезпечення.

  2. Це Положення є основним документом, що визначає правовий статус СР в Львівському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) (далі за текстом - Інституті) та засади її функціонування.

  3. СР об'єднує у своїх рядах на добровільних засадах та спільності інтересів студентську молодь Інституту та Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) (далі за текстом - Університет), задля досягнення мети та виконання завдань, викладених у цьому Положенні.

  4. Найменування організації:

  • повне : «Студентська рада Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ)»;

  • скорочене : «СР».

  1. СР створюється і діє на засадах самоврядування, добровільності, рівноправності, законності та гласності.

  2. СР не має на меті одержання прибутку.

  3. СР може співпрацювати з органами студентського самоврядування інших навчальних закладів та молодіжними організаціями, діяльність яких не має релігійного або політичного характеру.

  4. СР є вільною від втручання політичних партій та рухів, громадських та релігійних організацій.

  5. Принципами діяльності студентів в СР є прагнення діяти заради суспільного блага студентства Інституту, високий рівень відповідальності, рівність членів СР та повага до особистості, відкритість та прозорість у діях, співробітництво та партнерство, відданість пріоритетам Інституту та Університету.

  6. У своїй діяльності СР не дублює роботу первинної профспілкової організації студентів, а співпрацює з нею.

  7. Адміністрація Інституту створює умови для забезпечення діяльності та розвитку студентського самоврядування.

  8. Представники студентського самоврядування та первинної профспілкової організації студентів Інституту мають право брати участь у роботі колегіальних органів інституту та його структурних підрозділів.

  9. Фінансовою основою СР є кошти, визначені Вченою радою Інституту в розмірі не менше 0,5 відсотка коштів спеціального фонду Інституту.

  10. Кошти органів СР спрямовуються на виконання їх завдань і повноважень. Не менш як 30 відсотків коштів мають витрачатися на підтримку наукової діяльності осіб, які навчаються в Інституті.

  11. Місце знаходження СР: 79000, м. Львів, вул. Жовківська, 53, каб. 58.

Розділ II

Мета, завдання та права СР

2.1. Метою діяльності СР є створення умов для самореалізації особистості студентів і формування у них організаторських навичок, лідерських якостей, відповідальності за результат своєї праці тощо.

Діяльність СР спрямована на удосконалення навчального процесу, підвищення його якості, забезпечення виховання духовності та культури студентів, підвищення соціальної активності студентської молоді.

Задоволення та захист законних освітніх, соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів студентів;

2.2. Завдання СР:

  1. Захист прав та інтересів студентів.

  2. Виховання у студентів відповідального ставлення до своїх обов'язків.

  3. Активізація навчальної, наукової і громадської діяльності студентів.

  4. Створення студентських культурно-освітніх гуртків, клубів, товариств інших аматорських організацій.

  5. Взаємодія з керівництвом Університету та громадськими організаціями з метою вдосконалення навчально-виховного процесу, створення належних умов для навчання студентів.

  6. Організація побуту і відпочинку студентів, масових, культурно- освітніх, просвітницьких та спортивних заходів.

  7. Сприяння проведенню соціологічних досліджень серед студентів, вивчення їх інтересів.

  8. Участь у міжнародній студентській діяльності.

  9. Сприяння працевлаштуванню випускників.

  10. Об'єднання молоді навколо ідеї підвищення ефективності та авторитету органів студентського самоврядування та підвищення рівня національної самосвідомості студентів.

  11. Координація діяльності та співпраця із старостатами факультетів, груп, осередками студентських самореалізацій та студентським профкомом Інституту.

  12. Сприяння поліпшенню умов проживання студентів.

  13. Забезпечення інформаційно-молодіжної, правової, психологічної, фінансової допомоги студентам (спільно з відповідними службами).

  14. Репрезентація у керівництві Інституту.

  15. Контроль за навчальною і трудовою дисципліною студентів, оперативне реагування на її порушення, сприяння дотриманню студентами Інституту вимог нормативних документів та корпоративної культури.

  16. Участь у розподілі стипендіального фонду, преміюванні студентів Інституту.

  17. Пропаганда здорового способу життя.

  18. Розвиток та підтримка системи студентських засобів інформування.

2.3. Для досягнення мети та виконання поставлених завдань СР у порядку, встановленому чинним законодавством України та нормативно- правовою базою Інституту, користується наступними правами;

  1. Отримувати від адміністрації Інституту консультативну підтримку та інформацію, необхідну для виконання своїх завдань.

  2. Звертатися з пропозиціями, заявами, клопотаннями до адміністрації Інституту та осередків студентської самореалізації усіх рівнів стосовно питань, що належать до кола повноважень цього органу, та отримувати відповіді щодо порушених питань.

  3. Вести конструктивний діалог з адміністрацією Інституту щодо дій посадових осіб, керівників структурних підрозділів, органів студентського самоврядування, якщо вони порушують права студентів, подавати скарги на їх дії відповідно до Закону України "Про звернення громадян", вимагати реагування на скаргу згідно з чинним законодавством.

  4. Здійснювати взаємовигідне співробітництво із громадськими організаціями, благодійними фондами, молодіжними та дитячими об'єднаннями, організаціями і рухами, діяльність яких не суперечить Конституції України, чинному законодавству та цьому Положенню.

  5. Забезпечити представництво Інституту в студентських самоврядних організаціях міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

  6. Укладати угоди про співпрацю з метою досягнення завдань і цілей, визначених цим Положенням.

  7. Представляти і захищати свої законні інтереси та інтереси своїх членів у навчальному закладі і за його межами.

  8. Брати участь в суспільній діяльності - проводити масові заходи (збори, мітинги, демонстрації тощо, якщо вони не мають політичного характеру та не суперечать діяльності Інституту).

  9. Розповсюджувати інформацію та пропагувати свої ідеї та цілі, в тому числі через засоби масової інформації.

  10. Підтримувати різноманітні міжнародні контакти та зв'язки з студентськими самоврядними організаціями, що відповідають меті діяльності СР і не суперечать чинному законодавству і міжнародним угодам України.

2*3.11. Організовувати, проводити, підтримувати форуми, семінари, тренінги, конференції, наради, "круглі столи", виставки, ярмарки, презентації, концерти, шоу-програми та ін., якщо їх зміст не суперечить меті діяльності СР та Інституту.

  1. Приймати участь у розробці та виконанні інститутських, міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних програм, спрямованих на поліпшення становища студентів та молоді, захисту їхніх прав та інтересів.

  2. Здійснювати тісну співпрацю між СР та органами студентського самоврядування Університету.

  3. Входити до складу Вчених Рад Інституту та Університету у кількості не менше 10% від усіх делегатів(членів) виборного органу.

  4. Входити до складу зборів Трудового колективу Інституту та Університету у кількості не менше 10% від усіх делегатів(членів) виборного органу.

2.4. За погодженням з СР в Інституті приймається рішення про:

  1. Відрахування осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі, та їх поновлення на навчання.

  2. Переведення осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі за державним замовленням, на навчання за контрактом за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

  3. Переведення осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі за контрактом за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, на навчання за державним замовленням.

  4. Призначення заступника декана, проректора, які відповідають за роботу із студентами.

  5. Поселення та виселення осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі, в гуртожиток і виселення з гуртожитку.

  6. Затвердження рішень з питань студентських містечок та гуртожитків для проживання осіб, які навчаються у вищому навчальному закладі.