Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІВ РОБ.ПРОГРАМА.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
685.06 Кб
Скачать

1.1 Мета та завдання дисципліни Інтелектуальна власність.

Навчальна дисципліна «Інтелектуальна власність» передбачає вивчення поняття та змісту категорії права – інтелектуальна власність, як результату інтелектуальної, творчої діяльності людини, які у встановленому законом порядку визначається об’єктами інтелектуальної власності, та вивчення нормативів та правил по правовому порядку їх захисту.

Мета курсу - поглибити знання з теорії та практики інтелектуальної власності. Методика викладання інтелектуальної власності передбачає виокремлення і теоретичне осмислення таких головних елементів знання дисципліни - об’єкту і предмету вивчення - правничих знань по інтелектуальній власності, соціального значення предмету, розуміння, що в сучасних умовах суспільство не зможе успішно розвиватися й функціонувати без належного творчого та науково-технічного забезпечення його структури. Методичне знання спрямоване на те, щоб переважно через практичні заняття 8 годин і самостійну роботу в обсязі 32 години студенти оволоділи нормами права інтелектуальної власності, вміли правильно застосовувати приписи законодавства у цій сфері та мати поняття про складання текстів документів, необхідних для набуття та реєстрації прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Згідно з навчальним планом курс викладається в обсязі 54 години, з них лекції становлять 14 годин, практичні заняття 8 годин, самостійна робота 32 години. Порядок вивчення курсу визначається робочою програмою.

3.Тематичний план для студентів денної форми навчання

п/п

Назва теми

Лекції

Практ.

Самостійн.

Заг. к-ть год

1

Поняття та загальна характеристика інтелектуальної власності. Державно-правове регулювання у сфері інтелектуальної власності.

1

1

4,0

6,0

2

Авторське право, суміжні права.

2

1

4,0

7,0

3

Умови надання правової охорони на винахід, корисну модель.

Порядок одержання патентів.

2

1

4,0

7,0

4

Умови надання правової охорони на промисловий зразок та

на раціоналізаторську пропозицію. Право на нові сорти рослин і породи тварин. Порядок одержання охоронних документів.

2

1

4,0

7,0

5

Право на компонування (топографії) інтегральних мікросхем. Право на комерційне (фірмове) найменування. Порядок одержання охоронних документів.

2

1

4,0

7,0

6

Умови надання правової охорони на торговельні марки (знаки для товарів і послуг). Умови надання правової охорони на географічне зазначення походження товару.

2

1

4,0

7,0

7

Договірні відносини у сфері інтелектуальної власності

2

1

4,0

7,0

8.

Міжнародно - правові аспекти охорони інтелектуальної власності

1

1

4,0

6,0

Всього

14

8

32

54

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]