Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Текст к стандартам.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
157.7 Кб
Скачать

3. Загальні положення

  1. Цей стандарт установлює єдині вимоги з оформлення звітності та розробці текстових і графічних документів навчального процесу.

  2. Перелік матеріалів звітності визначається навчальними планами, діючим стандартом, методичними вказівками, іншими нормативними документами навчального характеру.

4. Текстові матеріали

4.1. Загальні вимоги

4.1.1. Оформлення звітів лабораторних або практичних робіт, звітів учбових предметних практик, виробничої технологічної практики, переддипломної практики, розробка та оформлення курсових і дипломних проектів (робіт), рефератів виконуються відповідно до вимог цього стандарту на одній стороні аркуша білого друкарського паперу формату А4 (210x297).

Таблиці, ілюстрації, повздовжні профілі допускається подавати на форматі А3 (297x420).

При проектуванні повздовжніх профілів формат встановлюється керівником проекту.

Звітні документи оформляються українською мовою згідно з ДСТУ 1,5:2003 та у відповідності до вимог Єдиної системи конструкторської документації (ЄСКД) та Єдиної системи технологічної документації (ЄСТД).

4.1.2. Для заповнення текстових матеріалів застосовують один із наступних способів:

  • Машинописний (комп'ютерний набір) – на одній стороні аркуша – колір чорний, шрифт - Times New Roman, розмір шрифту – 14, міжстрочний інтервал – полуторний (1,5), мова викладу – українська. Розміри робочого поля: ліве – 30 мм, верхнє і нижнє – 20 мм, праве – 10 мм. Абзац-1,25. Щільність тексту повинна бути 29-30 рядків на сторінку формату А4. Текст повинен бути набраний по ширині сторінки.

  • Рукописний – виконують згідно «Методичних рекомендацій щодо підготовки курсових і дипломних проектів (робіт) для всіх спеціальностей аграрних вищих навчальних закладів І-ІІ освітньо - кваліфікаційних рівнів акредитації» Київ: НМЦ, 2001 - 67 с.

  1. На аркуші змісту пояснювальної записки курсового проекту (роботи) або дипломного проекту (роботи) викреслюється штамп з розмірами 40x185 мм (додаток Ж.), на аркушах змісту інших матеріалів штамп не викреслюється.

4.1.4. Зміст тексту записки за необхідністю розділяють на розділи і підрозділи. Підрозділи поділяють на пункти і підпункти. Розділи повинні мати порядкові номери, позначені арабськими цифрами без крапки і записані з абзацу. Підрозділи мають нумерацію а межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу роз'єднаних крапкою. У кінці номера підрозділу крапку не ставлять. Розділи, як і підрозділи, можуть складатися з одного або декількох пунктів. (додаток К).

4.1.5. Заголовки розділів розміщують симетрично тексту великими літерами –шрифт 16 без крапок в кінці. Переноси слів у заголовках не допускаються.

4.1.6. Загальний об’єм текстових матеріалів повинен бути:

  • реферат: 10-15 сторінок;

  • пояснювальна записка курсового проекту (роботи): 30-50 сторінок;

  • пояснювальна записка дипломного проекту(роботи): 50-80сторінок;

  • інші роботи, згідно вимогам навчального плану.

4.2. Оформлення обкладинок і титульних аркушів

(приклади оформлення всіх титульних аркушів і обкладинок приведено в додатках )

4.2.1. Пояснювальна записка дипломного проекту (роботи) переплітається в жорстку обкладинку; курсового проекту (роботи) – у звичайну папку. На обкладинці записки наклеюють етикетку розміром 100x160 мм, оформлення етикетки виконується згідно з додатками Е, Л.

      1. Титульний аркуш курсового проекту (роботи) або дипломного проекту (роботи) оформляється згідно зразку, наведеному в додатках А, В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]