Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУК1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
37.98 Кб
Скачать

Висновок:

На цій лабораторній роботі я дослідила трудові процеси менеджерів різних рівнів управління і розробила рекомендації з удосконалення функціональних обов’язків управлінців.

Використання часу менеджерами всіх трьох рівнів: віце-президента з виробництва, начальника механічного цеху, майстра механічного цеху є досить продуктивним, оскільки всі вони витрачають майже 70% на основні види робіт, передбачені посадовими інструкціями їхньої посади. Але не зважаючи на це, є втрати часу через організаційно-технічні причини, та втрати часу через порушення технологічної і трудової дисципліни.

Найбільш продуктивно використовує свій час віце-президент з питань виробництва ( 419 хв.) , тому що на відміну від начальника механічного цеху і майстра механічного цеху його результати відрізняються. А найменш продуктивно використовує свій час начальник механічного цеху з результатом ( 423 хв.), в свою чергу майстер у механічному цеху використовує (465 хв.)

Для того щоб зменшити втрати і витрати часу, на підприємстві потрібно ввести ряд заходів необхідних для покращення роботи менеджерів:

  1. вдосконалення структури управління;

  2. підвищення технічного рівня управління;

  3. покращення інформаційних процесів;

  4. підвищення рівня технічної оснащеності управлінських робочих місць;

  5. комп’ютеризація робочих місць;

  6. вдосконалення системи прийняття управлінських рішень.

Запровадження цього ряду даних на підприємстві дозволить працівникам апарату управління виконувати роботу краще. Потрібно скоротити затрати праці завдяки комп’ютерній оснащеності та за рахунок підвищеного технічного рівня. Відповідно краще працюватиметься за хорошого психологічного клімату в колективі. Також потрібно заохочувати працівників за допомогою надбавок, премій за добре виконану роботу.

Список викоринастої літератури:

  1. «Теоритичні та прикладні засади менеджменту» О.Є. Кузьмін,

О.Г. Мельник, Львів 2009.

2. «Менеджмент практичні і лабораторні заняття» О.Є. Кузьмін,

І.О. Процик, Х.С. Передало, Р.З. Дарміць. Львів 2011.