Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практическая работа № 5 (укр).doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
159.23 Кб
Скачать

Практична робота № 5 клієнтська поштова програма microsoft outlook Основні відомості

Програма Microsoft Outlook являється поштовим «клієнтом» і призначена не тільки для управління листуванням і особистими даними, а також є гарним персональним організатором робіт.

Підчас роботи в локальній мережі вона полегшує організацію інформації і створення баз даних, забезпечує спільний доступ до неї. Допомагає планувати і відсліджувати зустріч, події, задачі.

Інтеграція Microsoft Outlook з прикладними програмами Microsoft Office дозволяє створювати повідомлення в будь-якій програмі Office, включаючи Microsoft Word, Excel, Access і PowerPoint.

Інтеграція Outlook з Internet Explorer, надає наступні можливості:

  • Запуск Outlook із меню «Сервис» в Internet Explorer.

  • Відправка повідомлень прямо з Internet Explorer (меню «Файл»).

  • Забезпечення доступу з Outlook до системи читання новин Outlook Express, яка входить в комплект Internet Explorer, і підписки на обрані групи новин.

  • Перехід до роботи з Internet Explorer для перегляду Web-сторінок, відкритої в Outlook.

  • Спільне використання HTML-даних різними програмами. Наприклад, якщо поштове повідомлення створюється в форматі HTML, то в нього можна помістити зображення зі сторінки Web.

Вигляд екрану і основні дії в поштовій програмі Outlook.

Після запуску і входу в програму (при необхідності задання імені і паролю) вікно Outlook може виглядати по-різному, в залежності від настройок. При роботі з поштою найбільш зручним являється автоматичне відкриття папки «Входящие», сюди надходить нова пошта і тут зберігаються всі попередньо надіслані повідомлення (рис. 5.1).

Рис. 5.1.Вигляд основного вікна Outlook і папки «Входящие»

Рис. 5.2 Список папок

В лівій частині екрану відображаються основні елементи програми: Календарь, Контакты, Дневник, Заметки, Корзина для видалення документів, а також доступ до інших ярликів і папок комп’ютера.

Доступ до папок Outlook забезпечується через список, що розкривається, в заголовку вікна «Входящие» або іншої активної папки (рис. 5.2).

Назви папок говорять про їх призначення.

«Исходящие» - призначена для тимчасового зберігання листів, що відправляються, до з’єднання з поштовим сервером провайдера.

«Отправленные» - тут за замовчуванням зберігаються копії відправлених повідомлень.

«Удаленные» - непотрібні повідомлення тимчасово поміщаються на зберігання в цю папку. Для повного видалення повідомлень з цієї папки потрібно їх виділити і натиснути клавішу Delete.

«Черновики» ця папка використовується для тимчасового зберігання недописаних листів. В ній за замовчуванням зберігається лист при виборі в меню «Файл» пункта «Сохранить».

Робота з поштою в папці «Входящие»

Область перегляду папки «Входящие» частіше всього настроюється так, щоб відображати основні реквізити листа (рис. 5.1): адрес відправника, тему, дату отримання повідомлення, особливі помітки, значок прикріпленого файлу. Клацання лівою кнопкою миші по піктограмі заголовку стовпця дозволяє виконати сортування листів за потрібним параметром повідомлення. Подвійне клацання в області теми листа дозволяє відкрити лист в новому вікні.

Рис. 5.3. Меню «Вид» папки «Входящие»

Інші варіанти настройок способів відображення інформації у вікні встановлюються в меню «Вид» і наведені на рис. 5.3.

Наприклад, установлення режиму Автопросмотр дозволяє читати декілька перших стрічок повідомлення, не відкриваючи його. Підменю «Текущее представление» забезпечує фільтрацію листів за різними критеріями.

Основні види робіт в Outlook можна виконувати безпосередньо із папки «Входящие», між іншим, як і із будь-якої іншої папки, через меню «Файл» (рис. 5.4) або скориставшись піктограмами панелі інструментів (кнопки: Создать, Ответить і т.д.).

Рис. 5.4 Меню «Файл» вікна Outlok

На рис. 5.4 представлено складові меню «Файл» - «Создать».

Інші можливості меню «Файл» пов’язані з роботою з папками програми, архівацією і друком повідомлень, імпортом і експортом файлів, адрес і баз даних з інших джерел.

Уточнити параметри основних операцій з поштою, а також викликати їх можна в меню «Действия».