Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
33__33_nova_metodichka_Litvin_z_literaturoyu_go...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
649.22 Кб
Скачать

Тема 8. Міністерство внутрішніх справ.

Загальне поняття про органи внутрішніх справ. Місце органів внутрішніх справ в системі правоохоронних органів. Система і структура органів внутрішніх справ в Україні. Їх завдання та повноваження. Міністерство Внутрішніх Справ України, його основні завдання, структура, повноваження. Управління (Головне управління) внутрішніх справ області, міст Києва і Севастополя. Районний (міський) відділ внутрішніх справ. Органи внутрішніх справ на транспорті. Міліція: поняття, структура та повноваження. Підрозділи міліції (карний розшук, ДСБЕЗ, боротьби з організованою злочинністю, охорони громадського порядку, ДАІ та інші). Їх роль в боротьбі зі злочинністю. Пожежна охорона. Структура її підрозділів та їх роль в боротьбі з пожежами. Поняття та завдання дізнання і досудового слідства. Статус органів дізнання та дізнавача. Міліція як орган дізнання. Система органів досудового слідства. Статус слідчого.

Тема 9. Служби безпеки України.

Загальне поняття про органи Служби безпеки України, їх місце в системі правоохоронних органів України. Система органів Служби безпеки. Їх завдання, основні принципи та напрямки діяльності. Позапартійність Служби безпеки України. Центральне управління Служби безпеки України. Регіональні органи Служби безпеки України. Органи воєнної контррозвідки. Колегія Служби безпеки України. Права і обов'язки Служби безпеки. Кадри Служби безпеки. Вимоги, що ставляться до кандидатів на посади в органах безпеки України. Порядок призначення на ці посади. Соціальний та правовий захист співробітників Служби безпеки України. Контроль та нагляд за діяльністю органів Служби безпеки. Відповідальність за правопорушення в сфері діяльності Служби безпеки України. Роль Служби безпеки України та її органів на місцях у забезпеченні прав особи.

Тема 10. Міністерство юстиції України.

Система органів юстиції України. Основні завдання юстиції. Міністерство юстиції України. Територіальні органи юстиції.

Тема 11. Державна служба виконання покарань.

Система та завдання органів виконання покарань. Державний департамент України з питань виконання покарань. Територіальні органи управління та установи з питань виконання покарань. Функції та повноваження органів і установ виконання покарання.

Тема 12. Адвокатура України.

Поняття та організаційні форми діяльності адвокатури. Принципи адвокатської діяльності. Основні напрямки адвокатської діяльності. Професійні права та обов’язки адвоката. Кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури. Відповідальність адвокатів. Гарантії адвокатської діяльності.

Тема 13. Правові засади і форми цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів.

Гласність – один із принципів правової держави. ЗМІ – ефективна форма громадського контролю за діяльністю правоохоронних органів. Основні положення ЗУ 19.06.2003 «Про демократичний цивільний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами держави»

Тема 14. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Правовий статус Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Акти Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Порядок призначення та припинення повноважень і звільнення з посади «омбудсмена».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]