Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiya_5.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
36.51 Кб
Скачать

Лекція 5: Облік видатків і зобовязань

1. Склад і класифікація видатків бюджетної організації

2. Контроль за формуванням видатків

3. Облік витрат загального фонду

4. Облік витрат за рахунок коштів спеціального фонду

5. Облік короткострокових та довгострокових зобов’язань

1. Склад і класифікація видатків бюджетної установи

Одним із головних завдань бухгалтерського обліку в бюджетних установах є постійний облік і контроль за видатками установи. З економічною категорією «видатки» знайомі з інших дисциплін, зокрема з фінансового обліку….

Видатки – це витрати коштів бюджетної установи, що виникли у ході здійснення основної діяльності в межах сум, установленим кошторисом видатків бюджетної установи. Видатки є одним з найважливіших показників фінансово-господарської діяльності бюджетної установи. Вони є підставою для визначення результатів виконання кошториу доходів і видатків установи.

У складі видатків обліковують: видатки з державного і місцевого бюджетів.

Такий розподіл дає можливість виділити захищені статті бюджету та забезпечи­ти єдиний підхід до всіх отримувачів з точки зору його виконання.

Під видатками розуміють державні платежі, які не підлягають поверненню, тобто не створюють і не компенсують фінансових вимог.

Вони бувають:

  • відплатними, тобто здійсненими в обмін на товар чи послугу,

  • невідплатними (односторонніми).

Оскільки кошторис складається із загального і спеціального фондів, видатки поділяють на:

-видатки загального фонду;

-видатки спеціального фонду.

Характерною особливістю обліку видатків бюджетних установ є їх поділ на касові і фактичні.

Касовими видатками вважають всі суми , отримані установою з поточних бюджетних рахунків у банку чи реєстраційних рахунків у відповідних органах Державного казначейства для їх використання згідно з кошторисом. При цьому касовими видатками вважають як кошти, отримані готівкоюв касу установи, так і суми перераховані шляхом безготівкової оплати рахунків. Їх не можна плутати з видачею грошей з каси установи.

Касові видатки надають тільки інформацію про кошти, перераховані і видані з рахунків установи, але вони не характеризують їх фактичного використання на заходи, передбачені кошторисом. Касові видатки не охоплюють всіх затрат установи – наприклад, витрати, що нараховані за виконані роботи, але ще не оплачені; нарахована зарплата тощо.

Касові видатки характеризують результати виконання видаткової частини кошторису. Однак вони не показують фактичних затрат, що були здійснені за рахунок виділених коштів.

Прикладом касових видатків може бути отримання готівки в касу на різні видатки... , перерахування коштів за матеріали, продукти харчування, необоротні активи, у фонди на соціальні заходи і ін.

Фактичні видатки – це дійсні витрати установи для виконання кошторису, що підтверджені відповідними первинними документами. Прикладом можуть бути операції з нарахування заробітної плати працівникам, списання витрачених продуктів харчування, матеріалів, медикаментів, списання витрат на відрядження згідно авансового звіту, нарахування внесків на соціальні заходи і ін.

Фактичні видатки бюджету – це дійсні затрати за рахунок коштів бюджету, а також нараховані або проведені, але ще не оплачені.

Фактичні видатки характеризують затрати на ті чи інші заходи, вони дають можливість визначити, наприклад, вартість навчання одного учня в школі, утримання одного ліжка в лікувальній установі тощо.

Фактичні витрати обліковуються за місцем їх виникнення, тобто в бюджетних установах. Фінансові органи не ведуть облік фактичних витрат бюджету.

Касові і фактичні видатки є окремими етапами руху бюджетних коштів та об’єктами обліку. Витрачання коштів проводиться відповідно до бюджетних асигнувань, затверджених кошторисом.

В основі обліку витрат знаходиться бюджетна класифікація.

Суми видатків за КЕКВ відображаються двічі: (касові і фактичні). Це необхідно для аналітичного обліку касових і фактичних видатків.

Видатки на проведення тендерів по закупівлі товарів, робіт чи послуг повинні обліковуватися за тим кодом, за яким має бути проведений основний платіж. Плата за надання тендерної документації учасникам відображається в бухгал­терському обліку як відновлення касових видатків.

Якщо касові і фактичні видатки збігаються в часі їх називають прямими видатками.

Залежність касових і фактичних витрат за КЕКВ можна написати у вигляді формули:

Фактичні видатки за звітний період +

+ Кредитовий залишок на початок року-

  • Дебетовий залишок на початок року-

  • Кредитовий залишок на кінець звітного періоду+

+ Дебетовий залишок на кінець звітного періоду =

= Касові видатки за звітний рік (період).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]