Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тимчасовий зб рник ц н на науково-проектн робо...doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Г. Проект організації реставрації

1.30. В даному розділі передбачені ціни на виконання таких видів робіт:

  • складання відомості об'ємів реставраційних робіт; складання календарних графіків виконання реставраційних робіт і графіків потреби трудових і матеріальних ресурсів; складання відомостей потреби машин, механізмів і витрат електроенергії, води, тепла та ін.;

  • розробка і складання генерального плану організації реставрації.

1.31. При розробці ескізних рішень проекту організації реставрації, тобто основних положень організації реставрації, їх вартість визначати за цінами таблиць даного розділу з коефіцієнтом 0,3.

1.32. Час, що був витрачений на погодження проекту із Замовником, з організаціями – виконавцями робіт, з органами охорони пам'ятників, з СЕС та ін., а також усередині проектної організації врахований і додатковій оплаті не підлягає.

Складання відомості і графіків об'ємів робіт, потреби в трудових і матеріальних ресурсах.

1.33. Зміст робіт:

- виписка із кошторисів об'ємів реставраційних робіт, визначення за чинними нормативами потреби в трудових і матеріальних ресурсах, необхідних для виконання реставраційних робіт; складання графіка розподілу об'ємів робіт стосовно строків календарного графіка; складання графіка потреби і руху робочої сили і графіка потреби матеріалів і напівфабрикатів, необхідних для виконання реставраційних робіт за строками календарного графіка; складання відомості машин і механізмів і таблиць витрат електроенергії, води, пари та ін.

Примітки:

1. Розробку і складання зведених графіків і відомостей об'ємів робіт, потреби в трудових і матеріальних ресурсів та їх оцінювати за таблицею 18.

2. Цінами розділу передбачено виконання роботи за такою кількістю найменувань:

  • об'єм робіт – 40;

  • робоча сила – 40;

  • матеріали і напівфабрикати – 40;

  • машини і механізми – 10.

При збільшенні чи зменшенні кількості найменувань відповідні ціни таблиці 18 (об'єми робіт, робоча сила, матеріали і напівфабрикати) відповідно збільшуються чи зменшуються на 19-50 крб. за кожні 10 найменувань.

При збільшенні чи зменшенні кількості найменувань машин і механізмів відповідну ціну таблиці 18 збільшувати чи зменшувати на 4,25 крб. за кожні 5 найменувань.

Таблиця 18

Вимірювач – відомість, графік, таблиця

№ п/п

Найменування видів робіт

Ціна

1.

Складання відомості об'ємів реставраційних робіт і складання календарного графіка виконання робіт

269

2.

Складання відомості потреби в трудових ресурсах і складання графіка руху робочої сили

223

3.

Складання відомості потреби в матеріальних ресурсах і побудова графіка потреби в матеріалах і напівфабрикатах за строками виконання реставраційних робіт

368

4.

Складання відомості машин і механізмів, необхідних для проведення встановленого об'єму реставраційних робіт (з позначенням марок машин)

31

5.

Складання технічних таблиць витрат електроенергії, води, пари та ін., необхідних для здійснення виконання реставраційних робіт (по кожному виду таблиці)

39

Генеральний план організації реставрації

1.34. Характеристика категорій складності:

І категорія – Пам'ятники, що знаходяться на території, яка не обмежена забудовою чи зеленими насадженнями і дозволяє безперешкодну організацію ведення реставраційних робіт.

ІІ категорія – Пам'ятники, що знаходяться в обмежених міських умовах в безпосередній близькості до існуючих будівель, які затрудняють безперешкодну організацію ведення реставраційних робіт з пам'ятником; пам'ятники дерев'яної архітектури.

Зміст робіт:

- огляд території пам'ятника; нанесення на геопідоснову тимчасових приміщень для обслуговування виробничих процесів, майданчиків для складування матеріалів, місць складування, конструкцій і матеріалів, що зіпсувались після розбирання, тимчасових бункерів для сипких матеріалів, майданчиків для приготування розчинів, місць для установки підйомників, тимчасових доріг, майданчиків для відпочинку робітників і т.п.; розробка генерального плану організації реставрації на ватмані із складанням експлікації тимчасових і постійних будинків і споруд із показом установки будівельних риштувань, загороджень та ін.

Таблиця 19

Вимірювач – пам'ятник

Категорія складності

І

ІІ

а

б

531

777

Примітки:

1. При складанні генерального плану організації реставрації з окремими пам'ятниками, що входять в архітектурний ансамбль чи комплекс, до цін таблиці 19 застосовувати такі коефіцієнти:

  • до 5-ти об'єктів в ансамблі чи комплексі – К=0,8;

  • від 6-ти до 10 об'єктів – К=0,6;

  • більше 10 об'єктів – К=0,4 за кожний пам'ятник.

2. Зведений генеральний план організації реставрації оцінювати за таблицею 19б.

1.35. Вартість складання пояснювальної записки по проекту організації реставрації цінами розділу не врахована і оцінюється за таблицею 20.