Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetolVkazivKR.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать

3.2 Неформальний опис предметної галузі – рекомендований обсяг 3 стр.

Неформальний опис уявляє собою опис середовища програмування, програмних одиниць та розроблених вами об’єктів і їх взаємовідносин між собою. В даній частині перед використанням термінології в описанні індивідуальної предметної області слід дати означення ключевих понять, наприклад, класу, члену класу, функції-члену і т.ін.

Опис об’єктів повинен включати характеристики об’єктів, властивості, функціональні зв’язки і.т.ін.

3.3 Проектування програмного продукту – рекомендований обсяг 5 стр.

Проектування повинно включати наступні етапи:

- визначення використовуваних типів даних;

- побудова алгоритму, аналіз його структури та оптимальності;

- бажано провести аналіз графу блок-схеми, вияснити наявність в алгоритмі «вузьких» місць з точки зору логіки та критичності виконання по часу, з’ясувати де саме програма витрачає найбільше часу при виконанні..

Обрана структура алгоритму повинна забезпечувати мінімизацію інформації, яка вводиться і зберігається, швидкість і ефективність її обробки.

3.4 Опис функцій користувача та об’єктів які реалізуються прикладним програмним забезпеченням та способів їх реализації – рекомендований обсягне менше 2 стр.;

Перелік функцій уявляє собою опис всіх операцій, які повинне виконувати прикладне програмне забезпечення – введення-виведення інформації, відповіді на заклики користувача, автоматична обробка даних і т.ін. Наприклад: увід даних нового адресату, пошук необхідного адресату за призвіщем, за місцем роботи, повідомлення о дні народження і т.ін.

Прикладне програмне забезпечення повинне давати наступні обов’язкові послуги: введення даних про об’єкти, їх редагування, перегляд, вилучення. Мінімальний набір функцій, специфічних для конкретного варіанта наведені у завданні.

Опис механізмів реалізації функцій повинен давати уявлення про те, якими засобами і як реализована дана функція. Окрім того, повинні бути відображені атрибути сутностей, які змінюються в межах даної функції.

IV. Практична частина – рекомендований обсяг 12 стр.

Друга частина називається «Практична частина», але назву можно змінити відповідно до тематики теми курсової роботи. Цей розділ включає в себе пояснення інтерфейсу програми , коментарії до лістингу модулів та результати тесування програми на наявність скритих помилок, оптимальність коду. Бажано провести хронометраж роботи програми засобами ОС

4.1 Графічний інтерфейс програми – рекомендований обсяг 6 стр.

В разі використання GUI бажано охарактеризувати основні властивості використаних об’єктів, навести приклади реалізації основних режимів в GUI у вигляді рисунків ретельно продумавши підписи під останніми.

Наприклад:

Рис.1. Форма додавання запису до таблиці «Курсанти»

4.2 Лістинги програм – 6 стр.

Лістинги програми розміщуються у другій половині практичної частині курсової роботи і супроводжуються коментаріями. Увесь код програми оформити з наступними правилами:

    1. блок інтерфейсних оголошень розміщати не потрібно;

    2. кожну процедуру коментувати;

V. Висновок – 1 стр.

Обсягом 1–2 сторінки, в яких студент повинен підсумувати основну частину і повторно наголосити на найважливіших твердженнях.

VI. Список використаних джерел.

Бібліографічний опис літературних (інформаційних) джерел складається за стандартом "Бібліографічний запис. Бібліографічний опис" (ДСТУ 7.1:2006). Цей стандарт застосовується при складанні будь-яких звітів про наукові дослідження, включаючи і курсову роботу.

У Списку використаної літератури повинна бути подана лише та література, яка цитується чи згадується в науковій праці. Водночас не може бути опущений жодний твір, який хоча б один раз згадувався в науковій праці курсанта.

Позиції у списку подаються в алфавітному порядку за початковими літерами прізвища автора чи заголовку (якщо автор не зазначений). Заголовок книги подається курсивом.

Окремо можна навести список використаних Internet джерел.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]