Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ ЕА ргр-2 v2.0.10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
344.06 Кб
Скачать

Загальні положення

Необхідність перевидання методичних указівок зумовлена змінами в класифікації робіт з експлуатаційного утримання й ремонтів автомобільних доріг загального користування України. Згідно з наказом Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) від 10.04.2006 № 130 введено в дію:

– ВБН Г.1-218-182:2006 «Класифікація робіт з ремонтів автомобільних доріг загального користування» (замість ВБН В.3.2-218-182-2003 у частині розділів 1, 2);

– ВБН Г.1-218- 530:2006 «Класифікація робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування» (замість ВБН В.3.2-218-182-2003 у частині розділів 3, 4).

Вступ

Розрахунково-графічна робота з дисципліни «Експлуатація автомобільних доріг» розробляється на основі курсового проекту, виконаного у попередньому семестрі з дисципліни «Технічна експлуатація автомобільних доріг». Таким чином, вона є продовженням проведених студентом робіт з оцінювання стану автомобільної дороги і являє собою розроблення комплексу заходів, спрямованих на підтримання необхідного транспортно-експлуатаційного стану дороги, що вимагається умовами руху.

Мета даних методичних указівок − навчити студентів виконувати обґрунтування системи планово-попереджувальних робіт на певний перспективний період, а також розробляти перспективні плани роботи дорожньо-експлуатаційної організації.

Завдання розрахунково-графічної роботи полягає в наступному:

  • поглибити й закріпити отримані теоретичні знання щодо структури та порядку проведення планових ремонтних робіт із підтримання необхідного транспортно-експлуатаційного стану дороги ;

  • навчитися використовувати діючу нормативно-технічну базу в галузі експлуатації доріг.

1 Структура й обсяг розрахунково-графічної роботи

Під час виконання розрахунково-графічної роботи розв’язуються такі завдання :

а) обґрунтування системи планових ремонтних робіт на перспективний період;

б) обґрунтування обсягів робіт із нормалізації умов роботи дороги, виходячи з вимог руху транспортних засобів;

в) розроблення перспективного плану роботи експлуатаційної організації.

Ураховуючи наведені викладки, можна рекомендувати такий зміст розрахунково-графічної роботи при обсязі 15−20 сторінок рукописного тексту:

Кількість сторінок

Вступ

1−2

1 Обґрунтування системи планових ремонтних робіт

1.1 План капітального ремонту

1.2 План поточного ремонту

1.3 План експлуатаційного утримання дороги

10−12

2 Обґрунтування обсягів робіт та розроблення заходів щодо нормалізації умов роботи дороги і транспорту

2−3

3. Розроблення перспективного плану роботи експлуатаційної організації

2−3

Список використаної літератури

1

Розділи розрахунково-пояснювальної записки та графічні матеріали розробляються студентами на основі даних індивідуального завдання.

Розрахунково-пояснювальна записка повинна відображати хід і послідовність виконання роботи при розв’язанні поставлених завдань із викладенням та обґрунтуванням усіх необхідних розрахунків, а також супроводжуватись посиланнями на відповідну літературу.

Розрахункові формули необхідно виносити на окремі рядки; до позначень, котрі використовуються у формулах, слід давати відповідні пояснення.

Розрахунково-пояснювальну записку, включаючи графічний матеріал, оформляють на стандартних аркушах формату А4 (210297 мм).