Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова_робота_ОМЕА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
218.62 Кб
Скачать

2.4. Дослідницька частина

Обов’язковим елементом виконання дослідницького розділу є застосування економічних моделей та економіко-математичних методів для вирішення економічної задачі.

Усі результати розрахунків треба представляти в випускні роботі в стислій формі, бажано у вигляді таблиць, діаграм тощо.

При побудові економіко-математичної моделі необхідно виконувати такі етапи:

концептуальна постановка економічного завдання;

формування системи показників;

вибір адекватного методу економіко-математичного моделювання;

побудова економіко-математичних моделей;

інтерпретація результатів побудованих моделей;

розробка комплексу рекомендації для практичного вирішення проблемного завдання.

В кінці курсової роботи студент повинен сформувати комплексну методику проведення економічного аналізу діяльності підприємства. Дуже важливо розробити комплекс рекомендацій щодо впровадження нових методів, технології, методик, показників аналітичного забезпечення в аспекті досліджуваної проблеми (теми курсової роботи).

2.5. Висновки

У висновках викладаються найважливіші наукові та практичні результати, отримані протягом написання кожного із розділів курсової роботи, а також визначається їх практична значущість для підприємств України. При написанні висновків рекомендується додержуватися послідовності проведеного в роботі дослідження та послідовність вирішених задач, відображених у вступі курсової роботи.

2.6. Список використаних джерел

До списку використаної літератури треба включати не тільки ті, що цитуються або згадуються в випускні роботі але і ті, з якими студент ознайомився в процесі її підготовки. Список використаних у курсовій роботі джерел має становити не менше, ніж 25 найменувань (Додаток Б).

2.7. Додатки

До додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття курсової роботи:

використовувані в роботі дані про діяльність підприємства за останні 3-5 років, форми статистичної та бухгалтерської звітності;

проміжні математичні формули і розрахунки;

таблиці допоміжних цифрових даних;

інструкції і методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, які розроблені в процесі виконання роботи;

ілюстрації допоміжного характеру.

Представляються таблиці, схеми, форми звітності й т.д., які не мають основного змістовного навантаження. Великі таблиці, рисунки, які займають більше двох сторінок – виносяться у додатки.

3. Правила оформлення курсової роботи

3.1 Загальні вимоги

Курсову роботу друкують за допомогою комп’ютеру з одного боку аркуша паперу формату А4. Абзацний відступ має бути однаковим по всій роботі і дорівнювати 5 знакам (прибл. 1,25 см.).

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. При комп’ютерному наборі тексту слід використовувати шрифт Times New Roman 14. Міжрядковий інтервал – множина 1,3. При оформленні таблиць та рисунків допускається використання 12 розміру шрифту. Міжрядковий інтервал в таблиці може бути від 1,1 до 1,3.

Текст курсової роботи повинен бути надрукований з обов’язковим додержанням таких відступів від краю аркуша (рис. 1): лівий – не менше 30 мм., правий – не менше 10 мм., верхній, нижній – не менше 20 мм.

При виконанні робіт необхідно дотримувати рівномірну щільність, контрастність і чіткість зображення по всій роботі. У роботі повинні бути чіткі лінії, літери, цифри та інші знаки. Усі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними по всій роботі.

Окремі слова, формули, знаки, що вписуються у текст, повинні бути чорного кольору, щільність вписаного тексту повинна бути максимально наближеною до щільності основного тексту.