Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
obrazcy_dokumenti_ukr_yaz.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
156.56 Кб
Скачать

Витяг з протоколу

Витяг з протоколу — це певна частина (уривок) протоколу, що відображає конкретне окреме питання порядку денного, оформлена належним чином.

Документи підлягають завіренню.

Один із наймасовіших видів документів, що надсилається (передається) окремим посадовим особам (установам).

Реквізити витягу із протоколу аналогічні реквізитам протоколу. Окрім того є відмітка про завірення копії та відмітка про виконання.

      Реквізити:

1. Назва й номер документа.  

2. Назва колегіального органу, засідання, наради.  

3. Дата.

4. Питання порядку денного.  

5. Текст з цього питання.   

6. Підписи голови й секретаря

У витягу вказують прізвища та ініціали тих, хто виступив (без викладу виступів), а також зміст прийнятих рішень. Витяг із протоколу підписують голова й секретар засідання. У протоколі роблять помітку про зроблений витяг, а також зазначають, кому його вручено чи надіслано.

     Рішення колегіальних органів доводяться до виконавців і організацій, що належать до сфери управління установи, через надсилання їм рішень.

     Рішення колегій установ впроваджуються в життя наказами керівника установи.

ВИТЯГ ІЗ ПРОТОКОЛУ № 12

Засідання ради трудового колективу АТП “Комунальник”

від 11 липня 1999 року

Слухали: заяву водія Марченка С.Г. із клопотанням колективу АТП про виділення путівки до лікувально-профілактичного санаторію “Дубрава” на період з 1 серпні по 24 серпня 1999 року.

Ухвалили: виділити водію Марченку С.Г. путівку до названого санаторію.

18.07.1999 р.

Голова засідання Секретар

(підпис) Шуміліна І.В. (підпис) Проненко В.В.

Печатка

 

Відгук

Відгук – це документ, що містить висновки уповноваженої особи ( або кількох осіб) чи установи щодо запропонованих на розгляд вистави, творів мистецтва, фільму та інше.

Реквізити:

  1. Назва виду документа.

  2. Заголовок.

  3. Текст, який містить:

- вступ;

- короткий виклад основних положень аналізованої роботи;

- висновок з пропозиціями, оцінкою та критичними зауваженнями.

  1. Підпис.

  2. Печатка.

  3. Штамп підтвердження підпису.

  4. Дата.

За потреби підпис особи, яка написала відгук, завіряється секретарем (вченим секретарем) установи за допомогою спеціального штампа.

ВІДГУК

на тези студенти 2 курсу факультету початкової освіти

Уманського державного педагогічного університету

імені Павла Тичини

Глобенко Юлії Ігорівни на тему «Нестандартний урок як форма

організації навчання в початковій школі»

Організація процесу навчання в сучасній початковій школі вимагає від учителів, методистів розробки нових форм, методів та засобів навчання, які б сприяли не лише ефективному засвоєнню теоретичних знань, але й розвитку пізнавального інтересу, творчих здібностей молодших школярів. Проблема використання нестандартних уроків як форми організації навчально-пізнавальної діяльності учнів початкової школи є достатньо розробленою в педагогічній теорії та практиці. Проте вона потребує постійного оновлення і дослідження науковців різних рівнів. Зважаючи на це дослідження представлене Глобенко Ю. є актуальним.

Дослідниця в тезах привертає увагу до різних визначень сутності даної форми навчання, а також до специфіки її використання в початковій школі. Аналізує та порівнює традиційну форму навчання з нестандартною, при цьому чітко окреслюючи позитивні та негативні сторони нетрадиційної форми організації навчально-пізнавальної діяльності учнів початкової школи.

Рекомендую тези Глобенко Юлії Ігорівни на тему «Нестандартний урок як форма організації навчання в початковій школі» до опублікування у збірнику матеріалів ХІ Всеукраїнської студентської наукової конференції «Актуальні проблеми природничих та гуманітарних наук у дослідженнях студентської молоді».

Науковий керівник:

к.п.н., доцент кафедри загальної

педагогіки та педагогіки

вищої школи УДПУ к.п.н., доц. Ярошинська О.О.

Довідка

Довідка — це документ, який містить опис та підтвер­дження юридичних та біографічних фактів і подій, пов’язаних з діяльністю окремих осіб, обставинами діяльності установ, організацій.

 Довідки діляться на дві групи:

особисті - підтверджують біографічні чи юридичні факти конкретної особи;

службові - містять інформацію про факти й події службового характеру.

Довідки також можуть бути:

зовнішніми – укладаються для подання в інші ус­танови; підписуються, крім укладача, також керівником установи, засвідчуються печаткою;

внутрішніми – укладаються для подання керівництву установи або на розгляд колегіальних органів; підписуються лише виконавцем і не засвідчуються печаткою.

Найчисленнішими (особливо серед особистих) є довідки, що засвідчують якийсь юридичний факт (підтвердження факту роботи чи навчання, дані про займану посаду, розмір заробітної плати, місце проживання, тощо). Однотипні довідки часто виготовляються на трафаретних бланках.

 Реквізити довідки:

1. Адресат (назва міністерства, відомства, установи).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]