Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план рекламно агенці.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
345.09 Кб
Скачать

Розділ іі. Бізнес-план.

2.1. Резюме

Рекламне агентство «Прогрес» створюється з метою надання своїм Клієнтам (замовникам) професійної допомоги в розробці, організації і проведенні всіляких рекламних акцій:

- ретельну розробку і створення рекламного проекту пропонованого товару або послуги;

- оригінальний творчий підхід до рішення рекламних задач клієнта;

- планування рекламних компаній, оптимально відповідних бюджету клієнта;

- індивідуальний підхід до кожного клієнта;

- організацію прес-конференцій, презентацій і інших заходів;

- виготовлення будь-якого рекламного устаткування для проведення проектів;

- дослідження ринку, попиту і пропозицій на ньому з метою виявлення потреб споживачів та подальшою адаптацією продукту клієнта;

- участь висококваліфікованого персоналу на кожному етапі рекламної компанії.

В даний час лише небагато рекламних агентств в України відповідають вимогам Замовника і споживача рекламованих товарів. Ефективна тільки професійно виконана реклама. Вона не повинна бути нав'язливою, монотонною. Ми даємо Замовнику рекомендації, як краще представити рекламний матеріал, щоб більш повно відобразити в ньому позитивні властивості рекламованого товару, застосовуючи психологічні знання для якнайкращої рекламної дії на людину.

Рекламуючи товар, ми намагаємося створити діалог, який починає виробник, а споживач підтримує, купуючи або не купуючи товари на ринку.

Мета нашого проекту - забезпечити споживачів товарів і рекламодавців якісною рекламою, показати, якою ж повинна бути справжня реклама.

Для здійснення проекту ми орендуємо приміщення по вулиці Жовтневій у місті Полтава. Це дуже вигідно для нас, через такі фактори як:

  • зручне розташування у центрі міста;

  • легкість знаходження і привертання уваги;

  • зручний під’їзд і близьке розташування до громадського транспорту;

  • зосередження великої кількості підприємств які є потенційними клієнтами, що потребують рекламування продукції, товарів або послуг;

Штат нашого підприємства нараховує достатню кількість кваліфікованих працівників і керівників.

2.2. Аналіз ринку та план маркетингу

Аналіз ринку проводився з метою встановити обсяг продажів продукції яка випускається, можливості забезпечення споживчим попитом, визначити сегмент ринку, що здатно зайняти дане підприємство, з'ясувати розмір, місткість ринку даного товару і частку підприємства на цьому ринку з урахуванням можливостей конкурентів.

У місті Полтава функціонують велика кількість малих і великих підприємств, які потребують достойної реклами для своєї продукції. Рекламне агентство „Прогрес” створюється з метою надання професійних послуг в сфері реклами.

Головними конкурентами по Полтавському регіону є такі рекламні агенції як: „Анна” та „Оллан”. Розглянемо критерії успішності агентства „Прогрес” та його потенційних конкурентів (табл. 1)

 Таблиця 1. Критерії конкурентоспроможності

Критерій

„Прогрес”

Основні конкуренти

1

2

Якість

Якісне виконання роботи

Не завжди якісне виконання роботи

Не широкий спектр послуг

Індивідуальний підхід

Творчий, нестандартний підхід

Виконання робіт стандартно

Використання некоректних способів реклами

Рівень ціни

Вище за середню

Вище за середню

Вище за середню

Місцезнаходження

У центрі міста

У центрі міста

Розташування незручне

Винятковість послуги

Послуга-новинка

Послуга-новинка

Послуга-новинка

Репутація фірми

Нове рекламне агентство

Надійна репутація

Ненадійна репутація

Конкурент 1 має і репутацію, що склалася, і постійних клієнтів. Нашій фірмі необхідно завоювати хорошу репутацію серед потенційних клієнтів, докласти всі зусилля для задоволення потреб вже існуючих клієнтів. Важливо, що це не вплине на ціну реклами. Для постійних замовників ми надаватимемо знижки у розмірі 3%. Наш неординарний, творчий підхід до виконання своїх зобов'язань поза сумнівом завоює симпатії рекламодавців.

Інтерес рекламодавця до послуг нашого агентства ми розраховуємо привернути за рахунок:

• творчого, неординарного підходу індивідуально до кожного замовника;

• якісної роботи висококваліфікованих фахівців;

• багатопрофільності нашого агентства і широкого діапазону послуг, що представляються.

Наше рекламне агентство займається ретельною розробкою і проведенням рекламної компанії якого-небудь продукту. При виконанні своєї роботи ми враховуємо особливості товару і побажання замовника, створюючи особливий образ продукції. На основі одержаних висновків ми виготовляємо макет майбутньої реклами, надаємо замовнику для ознайомлення (сюди відносяться сценарій рекламної акції, тексти оголошень, кількість привернутих промоутерів, перелік необхідного рекламного устаткування). Масштаб рекламної компанії розраховується залежно від бюджетного планування Клієнта. Після схвалення замовником ескізів наше агентство виготовить остаточні початкові матеріали. В процесі всієї роботи ми консультуватимемося з представниками замовника і проводитимо при необхідності додаткові дослідження. Основні місця проведення рекламних компаній – виставкові зали, рекламні ярмарки, ресторани, кафе, нічні клуби, магазини. Для здійснення акції за бажанням клієнта можуть бути привернуті досвідчені актори, музиканти, співаки, а також професійні моделі. Ми маємо в своєму розпорядженні обширний список промоутерів, необхідних для проведення рекламної компанії.

На сьогоднішній момент в Полтаві немає рекламних агентств, які використовують принципи роботи, схожі на наші.

Рекламне агентство «Прогрес» створюється з метою надання своїм клієнтам (замовникам) професійної допомоги в розробці, організації і проведенні всіляких рекламних акцій:

- ретельну розробку і створення рекламного проекту пропонованого товару або послуги;

- оригінальний творчий підхід до рішення рекламних задач клієнта;

- планування рекламних компаній, оптимально відповідних бюджету клієнта;

- індивідуальний підхід до кожного клієнта;

- організацію прес-конференцій, презентацій і інших заходів;

- виготовлення будь-якого рекламного устаткування для проведення проектів;

- дослідження ринку, попиту і пропозицій на ньому з метою виявлення потреб споживачів та подальшою адаптацією продукту клієнта;

- участь висококваліфікованого персоналу на кожному етапі рекламної компанії

У світовій практиці встановлені розцінки на послуги рекламного агентства - 15% від загального рекламного бюджету замовника. Ми вважаємо за правильне дотримуватися саме цієї концепції оцінки наших послуг. Постійним клієнтам і клієнтам з великим рекламним бюджетом надаватимуться знижки у розмірі 3%.

Основними клієнтами нашого рекламного агентства будуть переважно крупні фірми, що приділяють особливу увагу якості реклами. Це, в першу чергу, іноземні компанії, що вважають за необхідне просування свого товару на українському ринку. За нашими прогнозами вони складуть 50% від загального числа наших клієнтів. По-друге, це українські товаровиробники, що шукають нові ринки збуту для своєї продукції або що випускають товар-новинку. Їх частка - 30% від загального числа клієнтів. Нарешті це кафе, ресторани, клуби відпочинку, спортивні клуби, та готелі, охочі привернути нових відвідувачів, або укріпити свій імідж - 20%. Всіх наших замовників ми готові забезпечити могутньою, добре продуманою і неповторною рекламою, що включає широкий діапазон каналів і методів дії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]