Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Прогр. Ін. геологія 2011 doc.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
257.54 Кб
Скачать

6.2 Оформлення звіту про самостійну роботу

Підсумком самостійної роботи над вивченням дисципліни „Інженерна геологія” є складання письмового звіту за темами вказаними у п.8.1.

Загальний обсяг звіту визначається з розрахунку 0,25 сторінки на 1 год. самостійної роботи. Звіт включає план, вступ, основну частину, висновки, список використаної літератури та додатки.

Звіт оформлюється на стандартному папері формату А4 (210 х 297) з одного боку. Поля: верхнє, нижнє та ліве — 20 мм, праве — 10 мм. Звіт може бути рукописним або друкованим і виконується українською мовою.

Захист звіту про самостійну роботу відбувається у терміни, спільно обумовлені студентом і викладачем.

7. Індивідуальне навчально-дослідне завдання

Індивідуальне науково-дослідне завдання передбачено навчальним планом у вигляді розрахунково-графічної роботи (РГР) на тему: „Оцінка інженерно-геологічних умов території забудови”.

Д а н о: індивідуальне завдання та методичні вказівки (075-85, 075-86) для побудови комплекту інженерно-геологічних карт та розрізу по ділянці однієї з областей України а також методичні вказівки «Інженерно-геологічне обґрунту-вання інженерних споруд» (075-55).

З а в д а н н я: Побудувати комплект інженерно-геологічних карт та розріз. Розрахувати водно-фізичні та фізико-механічні властивості грунтів для заданої ділянки однієї з областей України з врахуванням вимог, розкритих в методичних вказівках 075-55. Провести оцінку інженерно-геологічних умов території забудови, придатності грунтів як основи під споруди та проявів негативних інженерно-геологічних процесів.

Обсяг РГР складає 6 сторінок формату А3. Порядок виконання, оформлення та захисту РГР описаний у методичних вказівках 075-55. Оцінювання індивідуального завдання проводиться за відсотком виконання вказаних нормативних вимог і якістю графічних побудов. Виконання РГР обов'язкове для всіх студентів.

8. Методи навчання

В процесі проведення лекційних занять використовуються технічні засоби навчання. На лабораторних заняттях застосовуються методи ідентифікаційної діагностики роздаткових колекцій гірських порід і мінералів, наочні музейні експонати гірських порід і мінералів, а також визначення їхніх основних водно-фізичних і фізико-механічних властивостей як інженерних грунтів за допомогою приладів. Передбачаються виконання РГР на основі ексклюзивних інженерно-геологічних даних геологічних підприємств для кожної з областей України.

9. Методи оцінювання знань

Поточний контроль знань студентів з навчальної дисципліни проводиться у письмовій формі. Контрольні завдання за змістовим модулем включають тестові питання (20 тестів, одна правильна відповідь з п’яти запропонованих) та два теоретичні питання.

Контроль самостійної роботи проводиться:

з лекційного матеріалу – шляхом перевірки конспектів;

з лабораторних занять – з допомогою перевірки виконаних завдань;

за індивідуальним дослідним завданням - з допомогою перевірки та захисту РГР.

Контроль виконання РГР полягає в поточному оцінюванні графічних побудов і розрахунків.

Підсумковий контроль знань відбувається на іспиті у письмовій формі у вигляді комплексних контрольних робіт (ККР), які включають 25 тестів (одна правильна відповідь з п’яти запропонованих) та три практичні завдання.

Усі форми контролю включено до 100-бальної шкали оцінки.