Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_КР_НДР_ укр.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХЕРСОНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра переробки, стандартизації і сертифікації сировини

Реєстр. №____________

Методичні рекомендації

до виконання курсового проекту

з дисципліни

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА З ВИКОРИСТАННЯМ ЕОМ

для студентів

4 курсу

для спеціальності

6.091800 – Легка промисловість

напряму

підготовки 0918 Легка промисловість

факультету

Технологій та дизайну

Херсон - 2009

М етодичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Науково-дослідна робота з використанням ЕОМ"

Укладачі:

к.т.н., доцент С.С.Бабіч,

к.т.н., ст. викладач Є.О. Калінський,

кількість сторінок - 58 с.

Рецензент _____________ д.т.н., доцент Т.О. Кузьміна

Затверджено

на засіданні кафедри ПСіСС

протокол №8 від 24.02.09

Зав. кафедри_________

проф., д.т.н. Чурсіна Л.А.

Відповідальний за випуск Л.А.Чурсіна, д.т.н., проф.

ВСТУП

Початок ХХ століття характеризується цілою низкою подій і наукових відкриттів, що стали передумовою явища, яке ми зараз називаємо науково-технічною революцією (НТР).

Інтенсифікація науково-технічної праці та скорочення витрат на усіх ланках циклу “дослідження-проектування-підготовка виробництва” є життєво важливою умовою прискорення темпів і підвищення ефективності науково-технічного прогресу. До складу вищезазначеного циклу входять: автоматизація обробки даних і планування експериментальних досліджень, автоматизоване проектування нових технічних засобів, конструювання і технологічна підготовка виробництва. Це обумовлено бурхливим розвитком кібернетики, обчислювальної математики та ЕОМ.

Виконання поставлених задач можливе у випадку набуття молодими спеціалістами новітніх знань в галузі наукових досліджень. У зв’язку з цим вищим навчальним закладам необхідно активно залучати студентів до проведення наукових досліджень. Введення до навчального плану спеціальності дисципліни “НДР з застосуванням ЕОМ” зобов’язує студентів засвоїти елементи методики наукових досліджень, що сприяє розвитку раціонального творчого мислення, оптимальній організації їх розумової діяльності.

Мета курсу “НДР з застосуванням ЕОМ” – формування систематичних знань про методологію і методику наукових досліджень, вміння відбирати й аналізувати необхідну інформацію, формулювати мету і завдання дослідження, розробляти теоретичні передумови, планувати і проводити експеримент, обробляти результати експериментів і оцінювати похибки вимірювань, зіставляти результати експерименту з теоретичними передумовами, формулювати висновки наукового дослідження.

Завдання курсу – навчити студентів застосовувати математично-статистичні методи для одержання статистичних математичних моделей і сучасні засоби дослідження технологічних процесів легкої промисловості для вдосконалення технології виробництва.

Мета курсової роботи:

1. Забезпечити повну підготовку по курсу « Науково-дослідна робота з використанням ЕОМ»

2. Навчити студентів цілеспрямовано працювати з науково -технической літературою і нормативно-технічною документацією.

3. Розвинути творчі здібності студентів, прищепити навики самостійного аналізу вибраної проблеми, проводити необхідні експерименти і грамотно оформляти результати експериментів і теоретичних досліджень.