Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna #8.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.97 Mб
Скачать

2.1. Додавання у форму гіперпосилання

В уроці 4 ми навчилися використати гіперпосилання в таблицях. У форму можна також включати гіперпосилання, щоб з їхньою допомогою мати можливість швидко перейти до інших об'єктів бази даних, додаткам, файлам в сіті або до сторінок в Web.

Щоб додати у форму гіперпосилання, виконайте наступні дії.

  1. Відкрийте форму в режимі конструктора (Design view).

  2. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) клацніть на кнопці Додавання гіперпосилання (Insert Hyperlink).

  3. В діалоговому вікні Додавання гіперпосилання (Insert Hyperlink) введіть адресу гіперпосилання, як описано в уроці 4, і клацніть на кнопці ОК. (Щоб задати перехід до об'єкту у відкритій базі даних, клацніть на кнопці Об'єктом в цій базі даних (Object In This Database) на лівій панелі вікна. Користуючись значками розгортання, виберіть об'єкт, до якого необхідно перейти.)

4. Перетягніть гіперпосилання, яке з'явиться у верхньому лівому кутку вікна конструктора, в потрібне місце на формі.

Перейдіть в режим форми, щоб перевірити роботу гіперпосилання. На мал. 15.4 показана форма Співробітники з фото з гіперпосиланням для переходу до таблиці Проекти.

2.2. Приховання вікна бази даних

Щоб при відкритті бази даних її вікно не виводилося на екран, необхідно зняти прапорець Вікно бази даних (Database Window). Щоб згодом Т вести вікно бази даних на екран, виберіть команду Вікно > Відобразити (Windows)

2.3.Настройка параметрів запуску бази даних

В Access є діалогове вікно Параметри запуску (Startup), в якому можна задати режим відкриття додатку. Виберіть команду Сервіс > Параметри запуску (Tools > Startup). Відкриється діалогове вікно, показане нижче.

3. Використовування макроса Autoexec

В икористовування макросу Autoexec - це ще один спосіб задати режим відкриття бази даних. Слідуйте інструкціям по створенню макросу, приведеним в уроці 14, і в якості імені введіть текст Autoexec. На мал. 15.5 показано вікно конструктора макросів з макросом Autoexec, в якому спочатку задана макрокоманда згортання вікна бази даних, а потім - макрокоманда відкриття кнопкової форми.

Мал. 15.5. Цей макрос Autoexec при відкритті бази даних згортає вікно бази даних і відкриває кнопкову форму

-6-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]