Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферати Митної Справи.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
60.42 Кб
Скачать

Реферати для самостійної роботи

з ОМС0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Тема : Основні положення митного контролю та оформлення товарів та предметів, що переміщуються через митний кордон.

  1. Проаналізувати особливості набрання чинності законодавства з питань митної справи, та рамки його застосування.

  2. Зони митного контролю постійні та тимчасові, особливості створення та режим функціонування, пункти пропуску, митні пости, взаємодія з іншими органами державної влади.

  3. Митний контроль, його форми, та організація проведення, тривалість перебування товарів та транспортних засобів під митним контролем, документи, які використовуються при проведенні.

  4. Особливі процедури митного контролю та виключні форми митного контролю, визначення підстав проведення та механізми застосування, особи щодо яких деякі процедури митного контролю не можуть використовуватись.

  5. Митне оформлення, мета, місце і час проведення, взяття проб і зразків. Строки проведення окремих операцій митного оформлення. Попередні операції, що виконуються під час митного оформлення.

Тема : Особливості переміщення товарів та транспортних засобів через митний кордон громадянами.

  1. Проаналізувати порядок переміщення товарів і транспортних засобів громадянами через митний кордон України.

  2. Особливості переміщення через митний кордон України особистих речей.

  3. Особливості переміщення через митний кордон України продуктів харчування, сільськогосподарської продукції, товари що не підлягають декларування, або щодо яких проводиться митне оформлення за умови усного декларування.

  4. Товари заборонені до ввезення вивезення та транзиту через митну територію України. Переміщення громадянами підакцизних товарів.

  5. Особливості та відмінності митного оформлення експрес-відправлень, поштових відправлень, супроводжуваного та несупроводжуваного багажу, багажу, що відстав від власника, при оформленні громадян.

  6. Особливості використання декларацій під час митного оформлення громадян, отримання індивідуальних ліцензій на переміщення валютних цінностей.

  7. Особливості митного оформлення транспортних засобів, що належать громадянам в залежності від мети переміщення.

  8. Особливості переміщення громадянами транспортних засобів без сплати податків і зборів, подальша легалізація в органах державної влади, правові наслідки.

  9. Митний контроль та оформлення валютних цінностей, що переміщуються громадянами. Українська валюта, іноземна валюта, платіжні картки, банківські платіжні документи, чеки, монети із дорогоцінних металів, банківські метали, платіжні картки, порядок ввезення, вивезення, транзиту, пересилання.

  10. Особливості митного контролю та оформлення лікарських засобів, наркотичних засобів та прекурсорів, що переміщуються громадянами, для власного користування, та для вмотивованих потреб третіх осіб, як тих що перебувають в національному реєстрі лікарських засобів, так і таких, що не включені до нього.

  11. Особливості митного контролю та оформлення товарів що містять об’єкти інтелектуальної власності, що переміщуються громадянами. Торгівельні марки, виключне право розповсюдження, та т.і.

  12. Особливості митного контролю та оформлення культурних цінностей, що переміщуються громадянами. Історичні цінності, раритетні вироби, об’єкти, що не входять до реєстру культурних цінностей, органи державної влади, які мають право видавати дозвіл на переміщення культурних цінностей. Перелік заходів з гарантування повернення та не ушкодження культурних цінностей при переміщенні через митний кордон України.

  13. Особливості митного контролю та оформлення зброї, дозвільна система, контроль під час митного оформлення.

  14. Вантаж 200 особливості митного оформлення та контролю тіл людей та тварин, предмети флори та фауни.

  15. Товари для спорту та відпочинку, предмети, що тимчасово ввозяться при переміщенні громадянами. Гарантії наступного вивезення, особливості заповнення декларацій, відповідно до обраної мети. Міжурядові домовленості, щодо спрощення митних формальностей під час таких переміщень, співпраця з іншими органами державної влади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]