Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lastovenko_O.V.,_Gvasaliya_D.S._Rinok_finansovi...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
583.17 Кб
Скачать

Вимоги до виконання аудиторної письмової роботи з навчальної дисципліни (модулю) «ринок фінансових послуг»

Для студентів заочної форми навчання аудиторна письмова робота (АПР) є однією із форм перевірки якості засвоєння знань, яка передбачає самостійність, повноту, глибину і правильність відповіді на поставлене питання.

Метою написання АПР з навчального модулю «Ринок фінансових послуг» є: розвинути у студентів навички самостійного вивчення курсу, навчити їх працювати з підручниками, монографіями, періодичним матеріалами, із статистичною літературою тощо, переконливо аргументувати свою точку зору з проблем і перспектив розвитку ринку фінансових послуг, аналізувати ситуації, що склалися на ринку, робити висновки щодо прийняття ефективних рішень стосовно управління фінансовими активами.

АПР спрямована на поглиблення знань студентів і є засобом самоконтролю знань. Виконуючи АПР студент розвиває навички роботи з науковою літературою, здібності узагальнення матеріалів на основі вивчення різних джерел, уміння чітко викладати свої думки у письмовій формі, використовувати отримані знання та вміння при розв’язанні практичних завдань, набуває навичок до виконання курсової та дипломної роботи.

Виконання АПР здійснюється декількома етапами:

  1. З'ясування змісту питання, вимог до виконання роботи.

  2. Вивчення учбової, статистичної, періодичної та іншої літератури згідно питанням завдання.

  3. Написання тексту відповідей з усіх питань завдання з повним розкриттям цих питань.

  4. Вирішення практичного завдання.

  5. Виділення проблем і висновків з кожного питання та практичного завдання.

Кожний варіант АПР містить два питання та одне практичне завдання з 3-х змістових модулів курсу.

Відповіді на питання повинні бути конкретними і повними, обсягом 2-3 сторінок на кожне питання. При наданні рішень практичних завдань слід читко визначити дії, що виконуються, та навести висновки, отримані в процесі рішення.

АПР повинна бути написана чітко, акуратно, без скорочень слів і назв, без закреслень і поправок.

Відповіді на питання не повинні дублювати текст підручника або іншого літературного джерела. Студенту необхідно повною мірою показати свої знання і самостійно відповідати на завдання АПР. Тільки в цьому випадку робота допускається до захисту.

АПР повинна складатись із змісту, основної частини (з посиланням на літературні джерела), переліку використаної літератури, номеру варіанту, дати виконання та підпису студента. АПР здається студентом завчасно до початку екзамену та оцінюється максимально у 40 балів.

Студент отримує 30 балів у разі повного, чіткого та точного висвітлення поставлених теоретичних питань (15 балів за відповідь на кожне теоретичне питання). У разі не досить повного, неправильного висвітлення поставлених питань, використання обмеженої кількості літературних джерел, невідповідного оформлення роботи, студент отримує від 0 до 30 балів.

Студент отримує 10 балів у разі повного розв’язання практичного завдання з наведенням висновків. У разі допущення помилок в розрахунках, неповного надання рішення завдання або висновків, студент отримує від 0 до 10 балів.

Варіанти завдань аудиторної письмової роботи виконуються згідно з порядковим номером прізвища студента в загальному списку групи.

ТЕМАТИЧНИЙ ЗМІСТ КУРСУ «РИНОК ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ»

Змістовий модуль І

Методологічні основи функціонування

ринку фінансових послуг