Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 1 gy-12.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.75 Mб
Скачать

4.4. Маніпулятори миша

Маніпулятор "миша" - як правило, найдешевший з компонентів комп'ютера, тому й відношення до нього відповідне: дуже часто майже байдужне ("аби тільки була"). У той же час, мабуть, що миша - дуже важливий пристрій у складі ПК, оскільки разом із клавіатурою постійно використається для уведення інформації й керування нею усередині комп'ютера. За принципом дії миші діляться на отико-механические й оптичні. Оптико-механічні миші дешеві, але вимагають періодичного чищення. Оптичні миші відрізняються більшь високою надійністю й точністю позиціювання на екрані, але вони дорожчі. Ще миші розрізняються й по своїх керуючих можливостях. Раніше за цією ознакою миші розділялися в основному на "двукнопочніе" й "трикнопочніе". Тепер же трихкнопочні миші зустрічаються рідко (у більшості випадків для нормального керування цілком достатньо й двох кнопок)

Рис. 29. Apple

Рис. 30. Sigma SGM2 – мишка - пістолет для мобільних презентацій

Зараз деякі фірми випускають бездротові периферійні пристрої, які пов'язані з комп'ютером по радіо. Додатково до бездротових пристроїв необхідні передатчики, які й підключаються до комп'ютера.

Такими пристроями можуть бути миша або клавіатура. Оскільки "радіомиші" мають додаткову "радіоначинку", то важать вони більше звичайних, але до цьому можна швидко звикнути. Пристрої з бездротовим підключенням створюють додаткові зручності користувачеві, вони забезпечують волю переміщення - з ними можна працювати на відстані 3-5 метрів від комп'ютера.

Для любителів компютерної периферії виробництва Logitech – нова лазерна бездротова мишка Logitech V470 для ноутбуків. Працювати бездротово вона буде за допомогою Bluetooth 1.2, радіус дії – порядку 9 метрів. Ця компактна миша обіцяє 4 місяці роботи на одних батареях; їх заряд відображатиметься на спеціальному індикаторі.

Рис. 31. Logitech V470 – бездротова Bluetooth-миша для ноутбуків

Хід роботи

  1. Ознайомитись з теоретичною частиною.

    1. Улаштування персонального комп'ютера (ПК)

    2. Розібратися із структурою сучасного ПК

    3. Навчитись розрізняти складові ПК, а також їх технічні характеристики

    4. Створити текстовий файл ЛР1.txt та описати ПК за яким Ви працюєте із зазначенням складових та технічних характеристик

  2. За допомогою програмної утиліти визначити особливості структури вашого ПК, та основні положення включити до звіту, а саме: властивості центрального процесора (ЦП) тип та частоту, фізичну інформацію про ЦП, завантаження ЦП, , властивості системної плати, об’єм постійної та оперативної пам’яті тощо.

  3. Провести тести системи.

  4. Оформити звіт до лабораторної роботи

  5. Захистити роботу

Звіт повинен включати.

  1. Тему, мету та порядок виконання роботи.

  2. Опис виконаних Вами дій з роз’ясненням.

  3. Висновки по роботі.