Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РП управление новий.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
193.54 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ПРИАЗОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Економічний факультет

Кафедра економіки підприємств

Затверджено

Ректор ПДТУ______________________ акад. Волошин В.С.

РОБОЧА ПРОГРАМА

навчальної курсу

Управління проектами

для студентів спеціальності:

8.050107 економіка підприємства

8. 0 професійне навчання

Маріуполь, 2009 р.

Програму розроблено к.е.н., доц. Колосок В.М.

Рецензент к.е.н., доц. Гончар В.В.

Програму затверджено на засiданнi кафедри

“ 5 ” грудня 2003г. протокол № 6

Завідувач кафедри економіки підприємств

к.е.н., доц. А.А Меліхов

Голова науково-методичної

комісії факультету к.е.н., доц. Г.П.Таранець

Декан економічного факультету

к.е.н., доц. Р.О.Толпежніков

Програму затверджено на засіданні Вченої Ради ПДТУ,

Протокол № от 200 г.

Проректор з навчальної роботи В.М.Євченко

Робоча програма за курсом „Управління проектами" розроблена на підставі нормативної програми цього курсу, робочого учбового плану Приазовського державного технічного університету за фахом „Економіка підприємства". За основу складу робочої програми за дисципліною „Управління проектами" положено розробки науковців в галузі планування та управління інвестиційними проектами та процесами на підприємствах, а також власний досвід кафедри „Економіки підприємства" у постановці дисципліни з урахуванням особливостей місцевого регіону.

Учбова дисципліна складається з лекційних, практичних, лабораторних занять, самостійної роботи студентів, а також курсової роботи. Дисципліна викладається у 9-му семестрі та завершується екзаменом, курсова робота виконується у 9 семестрі.

Мета курсу

Дисципліна „Управління проектами" входить до складу нормативних дисциплін циклу підготовки магістрів зі спеціальності “Економіка підприємства”.

Метою програми дисципліни “Управління проектами” є надання знань про методи, техніку та інструментарій управління проектами.

Зміст дисципліни полягає у розкритті методології, методики та інструментів підготовки, здійснення та організації проектів та інвестиційних програм підприємств; інструментарій управління проектами; методів та систем інвестиційного та проектного планування; методологічних засад контроллінгу проектів.

Предметом дисципліни є методи та процеси управління проектами. Завданням є: вивчення засад проектної діяльності підприємства, специфічних методів та інструментів проектного менеджменту; набуття вмінь виконання основних функцій управління проектами – організації, планування і контролю.

Відповідно з викладеним дисципліна складається з 2-ох частин. Модуль 1: «Ідентифікація об’єктів та суб’єктів проектного управління та загальні інструменти організації виконання проекту». Модуль 2: «Управління та контроль за виконанням проектів. Основи управління змінами проектів».

Вивчення дисципліни безпосередньо пов'язано з вивченням таких дисциплін як «Економіка підприємства», «Проектний аналіз», «Організація та планування діяльності підприємств», «Економічний ризик та методи його вимірювання».

Знання і впровадження аспектів управління проектами є невід'ємною складовою впровадження сучасних технологій економічного управління не тільки на окремих промислових підприємствах, але й економіки країни в цілому.

Розроблена програма складена з урахуванням сучасних вимог до фахівців у сферах: інвестиційного проектування та планування, інвестиційного та стратегічного аналізу, контролю та управлінню інвестиційними програмами, управління проектами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]