Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samost_yna_rob_SD_2007.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
979.97 Кб
Скачать

Абонентські модеми

Серед специфічних вимог, які відносять до абонентських модемів, відмічають високу чутливість, надійність розпізнавання станційних зумерів (для автодозвона) і низьку вартість.

Модеми для фізничних ліній

В табл.2.1 надані вимоги до швидкості передачі при організації доступу до мереж зв’язку.

Табл.2.1 Рекомендації до швидкості передачі при включенні в мережу

Додатки

Потребуєма швидкість

Україна

Європа

Підключення до мережі

(індивідуальний користувач)

33600 біт/с

до 2 Мбіт/с

Підключення до мережі

(корпоративний користувач)

128 кбіт/с

до 8 Мбіт/с

З’єднання LAN-LAN

128 кбіт/с – 2 Мбіт/с

від 2 Мбіт/с

Організація серверу Internet

від 128 кбіт/с

від 2 Мбіт/с

Ущільнення телефонних ліній

128 кбіт/с – 2 Мбіт/с

-

Для організації високошвидкісного доступу по існуючим мідним лініям використовуються модеми для фізичних ліній. Довжина ліній, по яким працюють модеми, часто перевищує звичайну довжину абонентських телефонних ліній. Це пов’язано з тим, що кількість вузлів передачі даних звичайно менше, чим кількість телефонних станцій. тому абонент мережі передачі даних підключається по прямому проводу, який включає абонентську лінію, а також ділянку з’єднувальної лінії між АТС і вузлом мережі. Типова довжина мідної лінії від абонента до вузла мережі складаї 5-15 км.

Найбільш сучасні технологічні рішення, які використовуються в модемах для фізичних ліній, беруть свій початок від технології DSL (Digital Subscriber Loop). Це перша технологія, яка допоможе використовувати існуючі лінії зв’язку для цифрової передачі зі швидкістю до 128 кбіт/с. У ході розробки апаратури DSL створена технологія лінійного кодування 2В1Q. Її використання дозволить організувати дуплексну передачу інформації зі швидкістю до 160 кбіт/с на одній мідній парі.

Модеми “голос+дані”

В модемах “голос+дані” використовуються декілька технологій. Перша з них реалізує достатньо просту ідею переносу спектра, який використовується для передачі даних, у високочастотну область. В цьому випадку дані як би передаються “над голосом”. Ця технологія достатньо проста, дешева у реалізації. Її головним недоліком є низька швидкість передачі даних і доволі невелика дистанція, яка пояснюється “голосовою” складаючою, відповідно допустимому згасанню в абонентській лінії, так і цифровою частиною за рахунок доволі примітивної схеми модуляції. Іншою проблемою для модемів такого типу є імпульсні завади при передачі даних, які визиваються набором номеру і іншими сигналами абонентської сигналізації, які передаються по абонентській лінії для потреб телефонного зв’язку.

Наступним кроком у розвитку технології “голос+дані” стала розробка модемів з повністю цифровим методом передачі лінійного сигнала. В таких модемах, створених по технології DSL, цифровий груповий потік (160 кбіт/с) розділюється на три складові. Перша частина потоку (64 кбіт/с) відводиться під канал передачі даних (інтерфейс користувача) V.24 чи V.35. Друга частина (64 кбіт/с) використовується для передачі мови з використанням стандартного для телефонії кодування ІКМ. Третя частина (32 кбіт/с) використовується для передачі сигналів управління віддаленним модемом (для функції централізованого мережного управління) і сигналів телефонізації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]