Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мет.вкз. диплом. спец.2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

9. Оформлення дипломної роботи

Дипломна робота повинна бути правильно оформлена. Якість оформлення - свідоцтво культури праці студента, а в значній мірі і його загальної культури.

Текст роботи друкується через 1,5 інтервал до тридцяти рядків на сторінці на одній стороні аркуша білого паперу формату А4. Шрифт Times New Roman, 14 пт. У додатках можна також подати таблиці й ілюстрації на аркушах формату А3.

Текст розміщається на сторінці, що обмежується полями: лівим - не менш чим 30 мм; правим - не менш 10 мм, верхнім- не менш чим 20 мм.; нижнім - не менше чим 25 мм. Розподіл основного тексту викладу матеріалу за шириною аркуша, з дотриманням абзаців. Відстань між заголовком і текстом може бути в границях 15-20 мм.

Нумерація сторінки проставляється арабськими цифрами в правому верхньому куті. На титульному аркуші номер сторінки не ставиться.

У змісті роботи позначаються початкові сторінки кожного розділу й підрозділу. Назва розділів і їхніх підрозділів у тексті роботи повинні строго відповідати їхній назві в структурі (плані) роботи. Кожний розділ повинен починатися з нового аркуша (для підрозділів цього не потрібно). Розділи позначаються арабськими цифрами, а підрозділи нумеруються цифрою розділу й підрозділу через крапку 1.1., 1.2., 1.3., 2.1., 2.2. і т.д.).

Особливу увагу варто звернути на правильне (у відповідності зі стандартом) оформлення табличного й графічного матеріалу.

Цифровий матеріал оформляється, як правило, у вигляді таблиць. Кожна таблиця повинна мати тематичний заголовок, що відображає її зміст. Всі таблиці варто нумерувати. Праворуч над тематичним заголовком із прописної букви пишуть слово “Таблиця” і її порядковий номер. Знак “№” перед цифрою не ставиться. Номер таблиці складається з номера розділу й порядкового номера таблиці в даному розділі (наприклад, таблиця 1.3. - третя таблиця першого розділу).

При оформленні таблиці варто дотримуватися встановлених правил. Окремо вертикальні графи таблиці нумерують тільки в тих випадках, коли в тексті на них є посилання або таблицю частково переносять на наступний аркуш. У цьому випадку на другому аркуші робиться позначка праворуч, вгорі над таблицею «продовження таблиці 1.3»

Якщо всі показники таблиці мають однакові одиниці виміру, їх виносять у заголовок таблиці, якщо різні - вказують збоку.

Таблицю розміщають після першого посилання на неї в тексті. Посилання повинні бути в тексті на всі таблиці. Таблиця повинна бути розміщена в довжину сторінки або поперек з відповідним поворотом її проти годинникової стрілки.

Формули, які приводяться в роботі, варто нумерувати арабськими цифрами. Порядковий номер позначається в круглих дужках праворуч від формули. Він повинен складатися з номеру розділу й порядкового номеру формули, які розділені крапкою. Наприклад: (1.3.) – третя формула першого розділу.

Список використаних джерел включає складений за діючими правилами (за вибором) перелік використаних літературних джерел (50-80 джерел): по мірі використання джерела у тексті й посилання на нього або за алфавітом. Сторінки списку використаних джерел нумеруються.

Посилання в тексті на першоджерела (використану літературу) необхідно вказувати у квадратних дужках після відповідної фрази: порядковий номер джерела в списку використаної літератури у випадку цитати - номер сторінки (наприклад, [4, с. 8-9]; [5, с. 123]; [18,19] і т.д.).