Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова по інвестиційному менеджменту.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
510.46 Кб
Скачать

2. Загальна характеристика інвестиційного проекту

2.1. Загальні передумови

У цьому розділі визначають загальні дані, де виділяють основні параметри інвестиційного проекту, його мету, основну передумову створення та номенклатуру продукції.

2.2. Загальний аналіз ринку збиту

Надати обґрунтований аналіз регіонального ринку збуту, якщо є можливість, яка визначена у меті інвестиційного проекту, то необхідно проаналізувати гіпотетичні шляхи експорту виробляємої продукції за кордон.

Визначити раціональний режим випуску продукції у залежності від еластичності попиту в продовж року та надати прогнозні пропозиції на повний період здійснення інвестиційного проекту.

Проаналізувати також діяльність конкурентів та можливість інших внутрішніх та зовнішніх загроз.

Показати вплив на розвиток інфраструктури регіону втілення розробляє мого інвестиційного проекту та покращення відповідних соціально-економічних показників, як зниження рівня безробіття, забезпечення рівня заробітної плати, збільшення відрахувань у місцеві бюджети, надходження податків тощо.

2.3. Схема поставок сировини

В цьому розділі розробити відповідні схеми поставок сировини, для виробництва продукції інвестиційного проекту.

Надати схематичні схеми та види поставок, визначити необхідний запас матеріалів, його обсяг для пуску технологічного процесу виробництва.

2.4. Вихідні фінансові показники інвестиційного проекту

Головними джерелами фінансових ресурсів для здійснення інвестиційного проекту можуть бути прибуток підприємства, амортизаційні відрахування на використання основних виробничих фондів, кредити та позики банківських установ, використання пайових внесків у статутний чи акціонерний капітал, кредиторська заборгованість, спонсорські внески, державні субсидії.

Для формування вихідних фінансових показників слід мати на увазі показники, які забезпечені у завданні на курсову роботу з дисципліни «Інвестиційний менеджмент».

2.5. Схема здійснення інвестиційного проекту

Бізнес – план інвестиційного проекту повинен бути складений на основі оптимістичних прогнозів місткості ринку виробленної продукції. В зв’язку з цим треба визначитись з часом реалізації проекту. Визначити етапи інвестиційної фази, строки її проходження. Гіпотетичні обсяги виробництва (у відсотках), захоплення ринку збуту у перший та наступний роки дії інвестиційного проекту. Визначити строк дії проекту.

3. План маркетингу

3.1. Аналіз цін на вироблену продукцію

Провести аналіз цінової політики на аналогічну продукцію у регіоні з ранжиром ціни: мінімальна, середня та максимальна ціна.

Зробити висновок, щодо цінової політики з урахуванням рівня якості, конкурентоспроможності та попиту на виробляємо продукцію.

3.2. Розробка виробничої програми

У цьому розділі необхідно визначитись з продуктивністю запланованого обладнання інвестиційного проекту, стисло викласти технологічний процес з забезпеченням енергетичних та сировинних ресурсів.

Результати налізу звести в табличну форму.

Таблиця 1.

Запланована виробнича програма

№ п/п

Найменування

Роки

1

2

3

4

5

1

Місткість ринку (назва випускаємої продукції), вимір/рік

2

Виробництво у піковий період, вимір/добу

3

Запланована доля захоплення ринку, %

4

Виробництво вимір в рік

5

Вихід на заплановану потужність вимір/добу