Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagal_informat.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
411.14 Кб
Скачать

Організаційно-методичні матеріали до магістерської програми

1.1. Загальна інформація про спеціальність «банківська справа» і магістерську програму «фінансування інвестиційних проектів»

1.1.1. Шифр і назва спеціальності, напрям підготовки, освітній рівень, кваліфікація випускника, узагальнений об’єкт діяльності, нормативний термін навчання

Шифр і назва спеціальності: 8.050105 — Банківська справа.

Напрям підготовки: 0501 — Економіка і підприємництво.

Освітній рівень: повна вища освіта.

Кваліфікація випускника: магістр з банківської справи.

Узагальнений об’єкт діяльності: грошово-кредитні відносини та депозитне фінансове посередництво.

Його складовими є:

  • забезпечення стабільності грошової одиниці;

  • формування та реалізація грошово-кредитної політики;

  • емісія грошей та регулювання грошового обігу;

  • регулювання та нагляд за діяльністю банків другого рівня;

  • управління фінансовими потоками банку;

  • маркетинг на ринку банківських послуг;

  • менеджмент кредитних операцій;

  • менеджмент депозитних операцій;

  • облік та аналіз банківських операцій та складання банківської звітності;

  • управління інвестиційною діяльністю банку.

Нормативний термін навчання: один рік для денної форми на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» однойменної спеціальності.

1.1.2. Сфера діяльності випускника

Магістр спеціальності 8.050105 — «Банківська справа» підготовлений до виконання професійних завдань за кількома видами економічної діяльності відповідно до «Класифікації видів економічної діяльності ДК 009:2005», затвердженої наказом Держспоживстандарту України від 26.12.05 № 375:

Фінансова діяльність: J65.11.0 — Діяльність центрального банку. J65.12.0 — Грошове посередництво комерційних банків та інших фінансових установ та діяльність, пов’язана з поштовими безготівковими розрахунками та поштово-заощаджувальними касами. J65.21.0 — Фінансовий лізинг. J65.22.0 — Надання кредитів. J65.23.0 — Інше фінансове посередництво, пов’язане з розміщенням фінансових коштів (капіталовкладення в цінні папери, операції з цінними паперами, операції зі зливками золота на фінансових ринках, капіталовкладення у власність, укладання свопів, опціонів та інших арбітражних операцій, діяльність ломбардів). J67.11.0 — Управління фінансовими ринками. J67.12.0 — Біржові операції з фондовими цінностями (управління власністю, здійснення операцій на ринках фінансових послуг за дорученням інших осіб, здійснення депозитарної діяльності зі зберігання та обслуговування обігу цінних паперів,включаючи ведення реєстрів власників іменних цінних паперів). J67.13.0 — Інша допоміж- на діяльність у сфері фінансового посередництва (діяльність брокерів по іпотечних операціях, діяльність пунктів обміну валют). J67.20.0 — Допоміжна діяльність у сфері страхування та пенсійного забезпечення (діяльність фахівців з оцінювання страхового ризику та збитків).

Операції з нерухомим майном, оренда, інжиніринг та надання послуг підприємцям: К70.11.0 — Фінансування будівництва об’єктів нерухомості. К70.12.0 — Купівля та продаж влас- ного нерухомого майна. К70.20.0 — Здавання в оренду власного нерухомого майна. К70.31.0 — посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна. К70.32.0 — Управління нерухомим майном. К73.20.2 — Дослідження і розробки в галузі суспільних наук (економічні науки). К74.12.0 — Діяльність у сфері бухгалтерського обліку та аудиту (реєстрація, накопичення, узагальнення та зберігання інформації про діяльність підприємств; підготовлення, перевірка, підтвердження достовірності фінансових рахунків, звітів, балансів). К74.13.0 — Дослідження кон’юнктури ринку та вивчення суспільної думки щодо економічних питань, а також статистичний аналіз результатів. К74.14.0 — Консультування з питань комерційної діяльності та управління (консультування та надання практичної допомоги комерційним підприємствам та державним службам в галузі планування, організації, забезпечення ефективності та контролю, інформації для управління тощо; консультування фермерів з питань управління). К74.15.0 — Управління підприємствами (діяль- ність з управління холдинговими компаніями, що оперують переважно в сфері володіння цінними паперами (або іншими частками капіталу) інших компаній і підприємств з метою здійснення контролю над ними або впливу на прийняття ними управлінських рішень. К74.20.1 — Діяльність у сфері інжинірингу (управління проектами). К74.50.0 — Підбір та забезпечення персоналом.

Державне управління: L75.13.0 — Регулювання та сприяння ефективному веденню економічної діяльності (діяльність з ліцензування, розроблення стратегії та заходів щодо реалізації політики регіонального розвитку).

Освіта: М80.21.1 — Загальна середня освіта (викладання економічних дисциплін). М 80.22.0 — Професійно-технічна освіта (викладання економічних дисциплін). М 80.30.0 — Вища освіта (викладання економічних дисциплін; науково-методичне забезпечення навчального процесу). М 80.42.0 — Освіта дорослих та інші види освіти (викладання економічних дисциплін та науково-методичне забезпечення навчального процесу).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]