Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.88 Mб
Скачать

4.2 Підприємства які обслуговуються

Основними замовниками на виконання робіт і надання послуг є підприємства і організації, які розташовані на території України, а саме:

  • ВАТ “Укрнафта”;

  • ТОВ “Карпатнафтохім”;

  • ЗАТ “Лукор”;

  • ВАТ “Нафтогазбуд-Україна”;

  • ДП “Львівнафтопродукт”;

  • ДП “Прикарпатзахідтранс”;

  • ЗАТ “Рівнеагроспецмонтаж”;

  • ПП ”Рівненафта”;

  • ДП “Прикарпаттрансгаз”.

5. Проведення практики на кафедрі

5.1 Ознайомлення з програмою Proteus та збирання в ній схеми підсилювача на біполярному транзисторі

Для розміщення елементів схеми ми використовували інструментальне меню в лівій частині екрану. Для вибору компоненту використали клавішу Р в наступному вікні під видом робочого поля. Для з’єднання одразу після встановлення компоненту в потрібному місці підвели курсор миші до його виводів, а коли він над точкою з’єднання можна починати з’єднання натиснувши лівою кнопкою миші і переміщуючи курсор до потрібного виводу наступного елементу, де повторне клацання завершило операцію.

Підібравши транзистор типу 2N2222A , зібрали схему

з такими параметрами опорів R1 = 500Oм;R2 =250кОм ;R3 = 30кОм;R4 =50 Ом , конденсаторів C1=100нФ; C2 =500нФ; C3 = 2000нФ отримали графік

та схему збору в 3D

5.2 Характерні точки тривимірних об’єктів та їх використання в програмі компас 3d

Характерні точки доступні в режимі редагування об’єкту, вони відповідають числовим параметрам об’єкта і дозволяють змінювати ці параметри без використання клавіатури – шляхом переміщення точок.

Для активації точки потрібно навести на неї курсор миші. Після того, як точка підсвітиться і поряд з нею з’явиться назва параметра, яким вона керує, слід нажати ліву кнопку миші (рис.1).

Рисунк – 1 Рисунок - 2

Потім потрібно пересувати курсор миші, не відпускаючи кнопку, до отримання потрібного значення параметра (рис.2).

Крок зміни значення параметру рівний кроку курсору миші.

Поточне значення параметра відображається в полі параметра (рис.3).

Рисунок - 3

5.3 Ознайомлення зі створенням збірок в програмі компас 3d

5.3.1 Збирання корпусу електронного блоку

Корпус електронного блоку складається з кришки, задньої стінки, стінки і дна. Задня стінка і стінка за розмірами ідентичні, проте в задній стінці є два отвори під роз’єми COM i LPT.

Спочатку ми приєднуємо до дна стінку, для утворення з’єднання із стінкою в дні є спеціальний паз. Для вирівнювання положення передньої грані паза і передньої грані стінки використовуємо функцію спів падіння. Функція спів падіння робить так що вибрані грані об’єктів знаходитимуться в одній площині (див. рис.4).

Рисунок – 4

Для повного закріплення стінки ми ще накладаємо співпадіння на нижню грань стінки і дно паза, а також на бокову грань стінки та бокову грань паза.

Аналогічно кріпимо задню стінку використовуючи такі ж спів падіння.

Потім кріпимо кришку. Для цього накладаємо співпадіння на нижню грань боковинки кришки та верхню грань боковинки дна (див. рис. 5), а також спів падіння задньої грані задньої стінки і внутрішньої грані паза в кришці (див. рис. 6).

Рисунок – 5

Рисунок – 6

Тепер кріпимо до корпусу кнопки. Для цього використаємо функції співвісність і співпадіння. Функція співвісність дає можливість спів ставляти осі різних отворів або об’єктів циліндричної форми. Отже щоб прикріпити кнопки до корпусу ми використовуємо співвісність для осі кнопки і отвору в кришці, а також спів падіння між верхньою гранню кришки і нижньою гранню кнопки (див. рис. 7 а, б).

а б

Рисунок - 7